sunnuntai 19. toukokuuta 2013

KKS kisaviikonloppu & match show

Perjantaina iltapäivällä lähdettiin Genan kanssa kahdistaan kohti Kotkan iltakisoja KKS:n hallille. Tuomarina oli heillä jälleen kerran Pertti Siimes. Tiedossa oli kakkos luokkalaisille agi ja hyppyrata. Turisti Fanny sai tällä kertaa jäädä kotia, kun meni aloittamaan juoksut alkuviikosta. Tietyllä tapaa oli jopa mukavaa lähteä vain Genan kanssa liikenteeseen, tuli vanhat ajat mieleen kun Fannya ei vielä edes ollut.Tänään lähdettiin siintä, että pysytään lähdössä. Pari häiriö harjoitusta hallissa ennen omaa vuoroa (lähdettiin toisena, mikä oli mainiota. En päässyt seurailee muiden ratoja). Radalle lähdöissä en tarkoituksella yrittänytkään hirveän kauaksi perjantain radoilla, että sain varmasti pysymään paikoillaan. Tämä toimi ja sain ok lähdöt molemmille radoille, ei varastelua kummallakaan radalla.

Ensimmäisenä meillä oli agilityrata. Haettiin taas sitä asennetta kohdilleen ja hyvällä mielellä liikkeelle kun lähtö onnistui. Gena lähti hyvällä liikkeellä eteenpäin, eteni oikein kivasti. Jostain syystä kepit oli todella hitaat. Niihin paloi ihan liikaa aikaa. Puomin alastulolle, oli pantu ikävästi putki eteen ja tottakai mie menin sit ihan jäykkänä puristaen puomin vierusta jäkittäen, enkä edennyt rennosti reippaalla askeleella, joten Gena loikkasi alastulon. Ohjauksellisesti oli paljon parannettavaa, huonoja valintoja tein ja ajoittain meno oli hitaan puoleista. Tuloksena 5vp ja +2.69 = 7.69, jolla ei juhlittu. sij9

17.5. Agilityrata

Toisena ratana oli hypäri. Rataan tutustuessa mietin kuumeisesti, että miten ohjaan keppien jälkeen lopun, enkä saanut siihen selviitty. Halosen Niina sanoikin miulla radan jälkeen että liikkeeni oli jäykän näköistä, varmasti epävarmuus paistoi. Ja se myös näkyi Genassa, joka liikkui tosi tahmeasti. Ja lopusta selvittiin ihan hyvin, ehkäpä juuri siksi kun koira ei edennyt ja miulla oli aikaa. Ja edelleen tunnuin tekevän huonoja ohjausvalintoja, etenkin kun koira liikkui hitaasti, miksi en idiootti tajunnut keskenkaiken vaihtaa ohjauksia. Jos on hidas koira, ei kannata ohjata takaa vaan edestä vedättäen..mut enhä mie sitä tehnyt :(( Molemmissa radoissa olin iloinen, että keppiväli löytyi, vaikka vauhti oli hidas.Radalta 0vp, mutta aikaa meni aivan liikaa +2.28, joten tulos 2.28 oli sij 5.

17.5.13 Hyppyrata

Lauantai aamuna Genan kanssa uudestaan auton nokka kohti Kotkaa ja KKS hallia. Pertti Siimes jatkoi tuomarointia. Tällä kertaa lähtöhuki oli lähellä puolta väliä, mutta hyvin sain itseni pidettyä pois radan viereltä katsomassa muiden menoa. Itselle se nykyää tärkeää ettei ennen omaa suoritusta saa katsoa muiden suorituksia, ettei tule kilpailu viettiä, jolloin alan puristaa. Kun pitää saada se rento treeni meno päälle. Nyt viikonloppuna tuntui siltä taas etten turhia puristanut vaan keskityin vain meidän suorituksiin.

Ensimmäisenä oli taas agilityrata, mikä oli hyvä asia. Tänään olin paremmin kartalla Genan ohjauksen kanssa. Valitettavasti yksi paha oma kämmi kävi, eli tein virhe arvion. Pussin jälkeen takaaleikkaus kuten eilenkin. Eilen meni sulavasti, nyt rynnin liikaa jolloin miun vauhti pysähtyi ja jouduin huitoo koiraa yli hypyn, jolloin seuraavan hypyn rima tipahti...voi miksi en tehnyt persjättöä kun aikaa ois ollut enemmän kuin laki sallii. Tänäänkin kepit oli hitaat, välit löytyi hyvin. Yritin vähän kannustaa kepeillä reippaammaksi, mutta en kamalasti uskaltanut. Puomilla tsemppasin itseäni eli käskin itseäni juoksemaan ja luottamaan koiraan. Gena kulki puomin vähän hitaasti, joten jouduin vähän oottelee, mutta otti kontaktin. 5vp + 2.31 joten 7.31 saatiin tulokseksi ja sij 4.

18.5.13 Agilityrata

Toisena rata taas hyppyrata. Nyt tahdoin oikeasti panostaa ohjaukseeni ja kulkea koiran edellä, ei mitää idiootteja ratkaisuja (takaaleikkauksia). Jos pe iltana oli vaikea hyppyradan loppu, nyt tuotti neljä ekaa estettä päänvaivaa, mutta hyvin niistä selvittiin kun päätin riskillä kokeilla Genan lähdössä pysymistä ja hienosti pysyi :D Kaikin puolin olen tyytyväinen ohjaukseeni hypärillä, koska kuljin koiran edellä jolloin tuntui, että koirakin liikkui. Harmittava yksi unohdus kävi. En vienyt valssia loppuun tarkasti ja Gena pääsi livahtii ohi, jolloin tuli tyhmä kielto ja aikaa tuhriintui :(( Muuten niin mahtava rata omasta mielestäni. Tuollaista ohjausta muuten kyllä saisi enemmänkin viljellä. Radalta 5vp + 2.83 elikkäs tuloksena 7.83 ja sij4.

18.5.13 Hyppyrata

Puhtaat radat jäi meitä odottelee, mutta oli näissä radoissa hyvääkin, etenkin la sain paljon hyviä kokemuksia. Luotin koiraan ja tajusin viimein ohjata mahdollisimman paljon edestä. Töppöstä vaan toisen eteen. Ja kepeillä oikeat välit löytyi, vauhti kylläkin oli jostain syystä hukassa kepeillä.

Lämmittely ja jäähdyttely seurana meillä oli Halosen Niinan göötti pojat. Gena sulautui joukkoon oikein mukavasti. Harmi ettei Fanny ollut mukana juoskujen takia, siinä olisi silmä levännyt 4 göötin menoa katsellen. Noh, kyllä noiden kolmenkin meno oli mukavaa katseltavaa.

Videoista suuri kiitos Niinalle.

Jotta viikonlopun touhut ei jäisi vain agilitykisoihin, suunnattiin Juulin ja koirien kanssa pienen pähkäilyn jälkeen Lappeenrannan linnoituksessa olevaan mätsäriin. Porukkaa oli oikein reilusti tullut paikalle, vaikka mustat pilvet parveili yllä ja vähän ripsikin ajoittain (ei onneksi kastellut). Ilmoitin Fannyn ja Genan pieniin koiriin, Fanny pääsi mukaan vaikka olikin juoksut :) Huomasi kyllä, että oli vähän murkkua esillä, kun alkuun nenä yritti mennä maahan ja keskittymiskyky ei niin hyvä kuin esim Imatran mätsärissä, mutta kehässä meno sitten parani koko ajan. Liikkeet esitti kehässä tosi kivasti. Pöydällä oli varma, antoi käpälöidä ja seisoikin. Maassakin sain asetella tassuja rauhassa. Saatiin pun nauha :) Juulikin sanoi, että kyllä se takakorkeus vaan liikkeissä korostuu turhankin paljon :(( Gena nopeasti hihnan päähän ja kehään. Jestas toinen oli ihan täpinöissään, hyvä että karvoissaan pysyi. Liikkeet esitti todella reippaasti ja seisoa tapitti niin hienosti. Pöydälläkin oli yllättävän varma. Tuntuu et pöytä parantunut huomattavasti sitten virallisten kehien. Gena yllätti ja otti pun nauhan.

19.5.13 Gena PUN2
Punaiseen kehään sit kahdella koiralla, jotenka Juuli ihanainen nappasi Fannyn itselleen ja pääsi kakaraa esittää. Juulille iso kiitos Fannyn handlauksesta tälläkin kertaa :) On tutumpi kuin Gena, joten parempi niin päin. Fanny myös tottunut "vieraan" esittämänä olemiseen.  Keskityin niin Genaan etten nähnyt lainkaan miten Fanny meni Juulin kanssa. Fannya ei tänään palkittu ja Juuli oli kuullut sivukorvalla selitystä siihen suuntaan ettei tuomari halunnut palkita kahta samanrotuista koiraa (oli selkeästi ollut puhe gööteistä). Joten Fanny tänään pun ei sij ja Gena räjäytti pankin ollen PUN2. Että Genaa oli ilo esittää kun toinen oli niin fiiliksissä ja iloinen :D Juulin Nova oli pun ei sij.

Toivottavasti mätsäreitä olisi vielä, Genaa pitää saada vietyä kehään kun toinen niin kovin siintä syttyy! Sen olen päättänyt, että kuhan ikää tulee Genalle vielä, saapi kyllä veteraani kehässä käydä pyörähtää omaksi iloksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti