keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Orrai polku & Fannyn kontakti treeni 29.4

Juuli on saatu etelään pohjoisesta ja viimein jopa ihan Lappeenrantaan asti, joten Juulin kaappaus aamulla mukaani ja auton nokka kohti Savitaipaletta. Suunnattiin Partakoskelle ja siellä Orrai polulle, jossa ei olla aikaisemmin käyty lenkkeilee. Tiedossa oli reilu 10km lenkki ja tottakai myö vielä vähän päätettiin poiketa peruspolulta vanhemmalle polulle, mikä kiemurteli Kuolimon rantaa pitkin ja jyrkkiä kallioita. Jestas, että olikin jalat hapoilla siintä kipuamisesta....eihän siinä jos kerran ois tarvinnut kavuta, mutta kun se oli jatkuvaa ylös, alas, ylös jne.... Mutta eihän se olisi miun ja Juulin lenkki ilman extream meininkiä. Juulilla oli vain Taavi matkassa, kun Hilma on edelleen Salossa (pentuja syntynyt 3kpl) ja Nova Kotkassa. Melkein siellä kallioilla kävellessä, totesin että on parempikin ettei etenkää Hilma ole paikalla ettei Fanny lähde idolinsa perään tekemään mitää tyhmiä kiipeilyja jne. Nytkin jo sain tykytyksiä kun Taavin kanssa saivat hepulin kallioilla ja Fanny kävi pari kertaa turhankin lähellä reunaa. Makkaraakin oltiin varattu matkaan, mutta jäi sitten syömättä kun kova tuuli ja kosteat puut tekivät yrityksestäni mahdottoman. Noh, eipä ainakaa poltettu mettää. Mahti reissu, eikun uutta suunnittelee.
Gena varpujen joukossa, vielä ei marjoja löytynyt

Litsläts
Tämä kuva kertoo kaiken: Fanny kahlaa vedessä ja Gena ei tassujaan kastele

Gena ei tainnut arvostaa Juulin syliä
Aurinkokin helli ajoittain
Mihin lie porukka säntäämässä
Ylös
Alas

Fanny vuorostaan sylissä

Fanny tarkkailee mitä Juuli tuo majasta
Ei meidän päivä
Possujuna
Tais olla hyvät aromit
Mitä mahtoi Taavi nähdä
Possujuna2
Taavi läks kattoo isojen lintujen perään, tytöt tyytyivät katsomaan Taavin touhuja
Kohmeessa oleva sammakko, joita koirat eivät edes huomanneet vaan talloivat yli
Fanny seurasi tarkoin Taavin touhuja
Kauniita maisema sai tuolla reissulla nähdä
Ku hetki oltiin ehditty istua kotona ja hengähtää lenkin jälkeen, oli aika taas kerätä kimpsut ja kampsut, ja lähteä Kiitorekun agilitytreeneihin. Fannylla oli vuorossa kontakti treenit ja seuranamme oli Enni Ticon kanssa. Tällä kertaa halusin haastaa Fannyn, ja Ticon annettiin olla hallissa samaan aikaan kun Fanny treenasi. Tähän asti oltu joko yksin tai max Gena ollut hallissa samaan aikaan. Kerran yritti mennä Ticon luo ja sitten antoi olla. Miten toinen aina osaakin yllättää minut. Jatkossa vain lisää häiriö treeniä, jos joskus vaikka ihan ryhmään mennään treenaamaan tai jopa sinne kisoihin eksytään, ei ottaisi niin kovia kierroksia muista paikalla.
Meillä oli kontakti esteinä puomi ja keinu. Puomissa halusin vinkkejä, mihin kiinnittää huomiota treenatessa. Olen ajatellut etten opeta 2on2off tapaa ja onneksi sain tähän kannatusta. Fanny sais mennä puomin viel reippaammin, mutta tosi hyvin juoksee kontaktin päältä, ei ajatustakaan hypätä tms...Päinvastoin kuin Gena, jolla vähän herkässä, mutta Genalla ei ole oikein koskaan ollut ajatusta miten tahdon sen kontaktit suorittavan. Miun tulisi treeneissä kiinnittää huomio että Fanny tulee pää alhaalla ja katse eteen suunnattuna puomin alas ja että aina vaadin loppuun asti alastulon, aina sama vaatimus. Genalla ollut kuhan osuu, Fannylla nyt ajatus että mahdollisimman alas tulee koskea. Kaverin kanssa treenatessa hyvä harjoitella vedätystä, eli apuohjaaja vedättää palkalla ja ohjaaja etenee eri vauhteja eri linjoissa. Koira oppisi että aina mennään loppuun asti, vaikka ohjaaja tekisi mitä vain. Hyviä vinkkejä, voipi olla että Genankin kanssa samoja kokeillaan, josko saataisiin kisatilanteita varmemmiksi kun treeneissä sujuu, mutta kisoissa paukkuu.
Keinun kanssa muhkea tyyny alastulon alle. Apuohjaaja laskee keinua, mie pidin hihnaa ja houkutin sekä kouluttaja houkutti/vedätti/palkkasi. Pari ekaa kertaa oli tosi varovainen, odottaa sitä että lähtee laskeutuu. Kun sai hetken huilata ja odottaa vuoroa katsoen Ticon menoa keinulla, johan oli rohkaistunut ja meni alusta loppuun ilman ylimääräisiä palkkoja. Vauhtia oli vielä käyntiä, mutta selkeä parannut ja olemuskin oli varmempi. Fannylle myös keinun alla oleva tyyny oli aluksi ihmeellinen ja sillekin astumista piti miettiä ettei vaan ole mitää koiraa haudattuna siinäkin ;) Paljon hyviä vinkkejä ja keinun kanssa suuri harppaus. :D

Treenien jälkeen otin Genan autosta ja mentiin Ennin & koirien kanssa metsälenkille. Koirat saivat siellä leikkiä ja peuhata. Tico ja Fanny leikkivät oikein kunnolla, painivat ja leikkivät hippaa. Tico rallatteli ojissa, Fanny onneksi jätti ne tällä kertaa väliin :)

Toivottavasti pian miun elämä vähän rauhoittuisi, ainakin koulun osalta, voisin ottaa sitten aikaa koirien treenaamiselle ja metsässä liikkumiselle!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti