sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Tallikoira ihmeissään kokeessa

Fannyn kanssa käytiin Koirakoulu Nuuskun pitämässä NoseWork möllikokeessa. Olipahan haastava koe, huhhuh... Koe pidettiin tallialueella ja tallissa. Tallikoiralle Fannylle tuotti pieniä haasteita pitää pääkylmänä ja keskittyä. Keli oli myös kylmä ja tuulinen sekä osioiden välissä oli aika pitkä odottelu.

(c)MaijaH.
 Ensimmäisenä oli ajoneuvo etsintä, mikä ihme kyllä oli meidän se ainut onnistuminen. Vähän välillä ajatus harhautui mutta haju löytyi. Ensin otti maasta hajun, mutta löysi lähteen peräkärrystä. Paljoa ei enää aikaa jäänyt.

Toisena osana oli perään sisäetsintä, joka oli todella vaikea. Moni ei hajua löytänyt. Etsintä alueena oli satulahuone, mikä oli täys vaikka millasta tavaraa ja härpäkettä. Fanny "säntäili" sinne tänne, jossain vähän pyöri enemmän. Roskis piti myös tutkia ja kaata.... Ei löydetty ajan puitteissa.

(c)MaijaH.
Pidemmän tauon jälkeen laatikkoetsintä ulkona ratsastuskentällä. Fannyahan kiinnosti enemmän, että missä hevosenpaskat olisi xD Piti sitten esitellä Fannylle laatikot yksi kerrallaan, mutta silti ilmaisi minulle väärän laatikon. Oikeasta ei oikein hajua tuntunut ottavan..

(c)MaijaH.
Ulkoetsintä heti perään samalla kentällä. Kentän vieressä oli hevosia ja Fanny otti niistä häiriöö, sekä oli kentän hajuista kiinnostuneempi. Ajanpuitteissa ei hajua löydetty vaikka yritin tavaroita näytellä.

Kovin hyvää fiilistä ei saamamme tulos aiheuttanut, mutta minkäs teet. Ei olla oikein treenattu kunnolla eripaikoissa, vaan pelkästään hallissa/kotona talvikausi. Tallikoiralle myös hieman haasteellinen paikka tuollainen talliympäristö :)

Mutta ei anneta periksi, josko löydettäisiin intoa ja motivaatiota hajun etsintään häiriöistä huolimatta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti