perjantai 8. toukokuuta 2015

Karkaileva flegu Fanny


Suuntaa antava
26.4 LAUlle tuli ulkopuolinen kouluttaja Santtu Stenberg. Fanny ei ollutkaan käynyt hallilla äitiysloman jälkeen, mutta en uskonut sen olevan ongelma kun hyvin tuttu paikka Fannylle. Santulla erilainen tyyli kuin muilla, ei käy rataa läpi yhdessä vaan ant ohjeita ja vinkkejä vasta kun nähnyt koirakon menoa. Keinu sujui mallikkaasti radan osana, en palkannut. Aloitus meni siis ok. Neloselle rytmitys josta nopeasti liikkeelle, jotta ehtii putkelle tekee valssin. Juoksupuomi sujui ja putki imi hyvin joten pääsin kympille ottaa asemat. Takaakierto ja 11 pyöräytys. Riskillä (kouluttajan idea) annoin Fannyn mennä putken puolelta, kun oma linja oli sopiva ja koira hallussa niin ei mennyt väärään päähän. Tehtiin ensin palkkaust putkella jotta imisi, Fanny alkoi väsyä ja vauhti väheni. Koira kun meni putkeen ehti ottaa 13 aseman, tässä piti malttaa ottaa maltilla koska hypyt eivät olleet koiralle loogisia. Rauhallsia ohjauksia, eikä Fannyn hitaalla vauhdilla miulla ollut mikään kiire ehtiä ohjaa 16 hyppy. Lopussa ei ollut ihmeitä, tein vain hypylle 21 asti. Radalla selvästi 9-16 oli se haastavin kohta. Harmitti hieman, että Fanny hyytyi eikä ollut oma itsensä. Nenäkin haki maahan hieman. Välillä jopa tuli raviaskeleita. En saanut parasta irti koulutuksesta koiran takia, mutta mukavaa silti oli käydä uudella kouluttajalla.


29.4 järkytin Kiitorekun treeniryhmäni kun ilmestyinkin treeneihin Taavilla. Halusin Fannyn huilia tulevaa viikonlopun koulutusta varten ettei sekin menisi mönkään. Kouluttajan kommentti oli "mikäs toi karvapallo on?" Tuntee kyllä Taavin mutta yllättyi kun sen kanssa astelin radalle. Aloituksessa kokeilin vetoa kepeille, mutta todettiin pakkovalssi paremmaksi. Putkeen irtoaminen oli alkuun hidas, mutta kun toistoja tuli niin matkaa pystyi pidentää. Puomille asti mentiin hyvin ja sekin sujui hienosti, otti kontaktin hyvin. Ehdin tekee ongelmitta persjätön ja putken jälkeen persjätön jolloin meno oli sujuvaa eteenpäin koko ajan. Hyppy pyöräytykset sujuu Taavin kanssa. Keinu ok. U-putki (nro18) oli tuottanut muillekin ongelmia, niin meillekin. Vaikka miten yritin itse blokata vääränpään, sinne se Taavi halusi tunkea vaikka reikä oli miten pieni tahansa. Piti olla tosi napakka, jopa karjaista koska joka kerta yritti. 20 hyppy A:n jälkeen yritin irroittaa Taavia sille, ennakoiden putkea, mutta Taavi halusi lähteä miun mukaan herkästi. Putkessa vietti sen verran aikaa että ehdin persjätön tekee ja vika pyöräytys ennen keppejä. Taavi oli mukva treenikaveri, sen kanssa oppii erilaisia asioita kuin Fannyn kanssa, mutta ei mennyt hukkaan. Kouluttajakin tykkäsi mein menosta, kuulemma vain yhteistyön hitsaamista niin hyvä tulee. Pitää tehdä Taaville selväksi, että mie sanon mitä tehdään eikä se päätä ;)

Suuntaa antava
3.5 oli Kiitorekulla Kokkosen Tuijan tekniikkakoulutus, jonne menin Fannyn kanssa. Tehtiin ensin tekniikat yksikerrallaan läpi ja lopuksi lyötiin kaikki yhteen. Aloituksesta pakkovalssilla liikkeelle, ja neloselle päällejuoksu josta välistävetoon (5-6). Välistävedon jälkeen poispäinkääntö, josta vastakäännökseen ja lopuksi sylkkäri. Kaikki ohjaukset ainakin jossain määrin tuttuja, joitain käytän enemmän, toiset vain teoriassa tuttuja. Jo heti ekassa ohjauksessa tunsin, että Fanny ei ole parhaimmillaan, mutta silloin vielä liikkui ok. Oli tosi herkkänä häiriölle. Tehtävien edetessä, alkoi vauhti lopahtaa ja nenä mennä maahan. Otin sitten lentäviä lähtöjä sekä ohjasin lelun kanssa, jolloin hetkellisesti innostui taas tekemään. Saatiin sylkkäriä lukuunottamatta ohjaukset tehtyä hyvin, siin koira sammui kokonaan. Radan kuitenkin suoritti mukisematta mutta hidashan se oli. Poispäinkäännös sujui. Välistävedot olen tehnyt ennen puolvalssilla, nyt kokeilin rytmittämistä. Päällejuoksun tein koiran puoleisella kädellä vetämällä. Hieman harmitti, kun koira ei ollut oma itsensä, ei ihan saanut sitä irti mitä olisi voinut.

Pittää nyt miettiä tuota Fannyn tilannetta. Johtuisiko tulevista juoksuista (olisivat etuajassa), vai onko meillä ongelma lihaksistossa tai jopa elimistössä. Tai onko Fannyn motivaatio laskenut? Fyssarille jo varasin ajan, saa katsoa löytääkö jotain selittävää. Seuraavissa Kiitorekun treeneissä kokeilen Genan avulla nostattaa Fannyn motivaatio tasoa. 

8.5.15
Fannylla on kyllä nyt jotain kevättäkin rinnassa, viikon sisään kolmesti karannut meidän pihalta omille teille, vaikka meillä on aidattu piha. Onneksi joka kerta selvitty säikähdyksellä ja neiti ollut naapuripihoilla eikä ole pidemmälle lähtenyt. Nyt sitten minulle riitti, neiti pääsi liinan päähän ulkoilemaan. Ilme olikin sen näköinen kun olisi kamalan rangaistuksen saanut, mökötti koko sen ajan kun oli liinassa. Kun irti pääsi, oli heti kainalossa kiehnäämässä. Pitää nyt miettiä mitä aidalle tehdään; pultataanko aitaa reunoista maahan kiinni vai kaivetaanko maan sisään. Nyt tuntuu Fanny tekevän sen, että nostaa kuonolla aitaa ylös ja ryömii ali (ei kaivaudu). Tämäkin vielä...on miulla yks koira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti