torstai 30. huhtikuuta 2015

Gena toi piristystä

Alunperin Genan kanssa piti mennä Fyssarille jo viime viikolla, mutta fyssarille tule este. Toisaalta olikin ihan hyvä koska Coudi toi niin paljon huonoja uutisia perheeseen, että en halunnut toisia huonoja uutisia samalle viikolle. Toisaalta omasta mielestäni Gena ollut hyvässä kunnossa tilanteeseen nähden, hieman jopa uskalsin odottaa hyviä uutisia.

Kyllä jännitti fyssarille meno, mutta kannatti mennä. Gena yllätti fyssarin positiivisesti, ei olisi uskonut että päästy jo näin hyvään pisteeseen tässä vaiheessa. Gena oli käynnin ajan hyvin eläväinen, energiaa pursuava tapaus. Koirasta ei löydetty jumeja lainkaan, mikä on ensimmäinen kerta koiran historiassa. Keskivartalon lihakset vahvistuneet, selkälinja suoristunut, takajalkoja käyttää paremmin, hahmottaa takajalat paremmin, ei kipupisteitä/arkomista lantion alueella ja seisoo paremmin takajalat takana. Ainoat pikku huomiot oli että otj lonkankoukistaja himpun verran toista kireämpi (toisella koiralla ei olisi edes kiinnittänyt huomiota) ja perusravissa ehkä hieman vtj lyhyempi askel, mutta ero häviää reippaassa ravissa.

Sain paljon kiitosta hyvästä työstä koiran kanssa. Nyt ollaan siinä pisteessä, että pitää alkaa kokeilee mitä selkä kestää. Vaikea ja ristiriitainen vaihe. Otetaan rallytoko takaisin treeniohjelmaan, sitä voidaan taas treeneilla muun jumpan lisäksi. Mettälenkkeilyä päästään harrastaa nyt, vapaana olossa pitää vain huomioida hyvä alkulämppä ja loppuverryttely sekä vapaana olo aikaa nostetaan asteittain. Metsässä koira saa liikkua ja temmeltää sen mitä itse haluaa (risujen yli hyppäämistä ei tarvitse kieltää jos koira niin itse haluaa tehdä), kaverien kanssa riehumista vielä alkuun vältellään, katsotaan miten Fannyn kanssa mettäily sujuu.

Maltti on edelleen valttia, jotta ei tulisi takapakkia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti