perjantai 24. huhtikuuta 2015

Agility sujuu, myös lainakoiralla :)

8.4 oli jälleen Kiitorekun treenit. Tein ensin 1-6 pätkän. Puomin kanssa piti olla tarkka että tuli tarpeeksi eteen jotta mahtui ohjausvaihdoksen tekemään olematta koiran tiellä. 11 hyppy oli haastava, meinasi aina valua liian pitkäksi. 17 hypyllä takaakierto + päällejuoksussa tuli taas esille tämä että Fanny ei mielellään hyppää suoraan miuta kohti, etenkin kun rintamasuunta kohti. Sampolta sain idean että tekisin päällejuoksun pelkällä sisäkädellä vetämällä jolloin koko vartalo ei käänny koiraan päin. Alkuun Fanny tästä hämmentyi, mutta sitten alkoi sujua tosi kivasti.


15.4 ohjatut treenit ja tein vähän radan loppuun omia muokkauksia, jotta saatiin Fannyn kanssa ensimmäinen ratatreeni. Huomasikin Fannyssa ettei olla rataa tehty, rupesi vähän hyytyy. Palautui kyllä hyvin toisellekin kierrokselle, mutta oli väsyneempi, ei niin räjähtävä. Alun pyöritykset olivat aikamoiset, meni itsekin ihan sekaisin. 14 hypyn valssin, vaihdoin persjätöksi niin saatiin vauhtia koiraan,  mutta tarkoitti sitä että en ehtinyt puolen vaihtoa tekemään ennen putkea. 17 putken nollakulman lähetys ja sitten putken takaa koiran haku ja radan loppuun juoksupuomilla irtoamisharjoitus.


22.4 radalla oli taas niin A ja kepit, että piti vähän rataa pätkiä, mutta tulipahan koiraa palkattua. Aloituksessa hyödynsin mini koiran taipumisen ja mahtui hyvin putken ja hypyn välistä takaakierrolle. Kokeilin myös koiran kierrättämisen putken takaa. 10 hypyllä tuli sitten taas hyvä huomio Fannyn ohjauksesta kun ei kohti haluaisi tulla, eli miten niisto olisi parempi tehdä. Kääntää jo tennarit valmiiksi menosuuntaan (siivekkeen suuntaisesti), jolloin koko kroppa ei ole koiraan päin. Ohjaava käsi kääntää loivasti ylävartaloa koiraan päin. Näin Fannykin tuli heti paremmin kun ei koko miun keho painostanut edessä. Putken ja puomin erottelu toimi. Keinu sujui radan osana hyvin, palkkasin.


Ohjattuen treenien ohella ollaan Juulin kanssa käyty muutaman kerran treenailee agilitya yhdessä. Fannyn kanssa ollaan tehty juoksupuomia sivuirtoamisella, vahvistettu keinua sekä hyppytekniikkaa. Puomin alasmeno vahvistuu koko ajan. Keinulla on paljon reippaampi jo. Hyppytekniikassa voin jo olla missä vain lähettämässä ja tehtävät sujuu. Ja yhtenä kertana tehtiin putken takaa lähetystä pimeään putkeen, toistojen edetessä pidensin matkaa.

Ja olenpa minäkin tehnyt uuden aluevaltauksen ja muutamat treenit jo tehnyt Taavin kanssa. Vaikka Taavi ei ole nopea maksi koira, on se silti ylllättävän nopeasti joka paikassa kun askel pitkä. Taavi on kyllä näppärä, kääntyy pienessä tilassa, tekee vain kun ohjaa oikein, suorittaa esteitä itsenäisesti...kaikki kiinni ohjaajasta. Itsellä vielä hakusessa luottaminen koiraan, oikea sijoittuminen ja maksikoiran linjat. Mutta yllättävän hyvin treenit silti menneet :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti