sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Fyssaria ja jumppailua

Genan kanssa suunnattiin fyssariin kun eläinlääkärin määräämää kipulääkettä oli vielä muutama päivä jäljellä, kyseessä oli kontrolli. Jo heti ulkona Nina huomasi eron Genan liikkeissä. Gena ravasi paremmin (ei töpöttänyt) ja pystyi kääntymään jyrkemmin. Lihaksisto oli paljon pehmeämpi. Ainut vaan, että Gena alkoi heti oireilla kun lantion seutua alkoi lähestyä. Merkit olivat nyt selvemmät kuin viime kerralla. Saatiin lupa alkaa jumppailee ja liikkuu +5min viikossa kun kipulääkitys loppuu. Genalla selässä lämpömuutoksia, mikä lisäntyy lenkeillä, mutta BOT loimella helpottaa. Selkä tekee töitä kun on rento ja liikkuu paremmin, joten aiheuttaa reaktioita.



Fannykin pääsi Nina fyssarin käsittelyyn kun oli kotiuduttua ollut kotosalla reilun viikon. Nina sai katsoa missä kunnossa neiti oli kovan urakan jäljiltä. Takaosa on hyvässä kunnossa, etuosasta lavat ja rinta olivat jumissa. Se että lihakset oli päässet kuihtuu, ei tullut yllätyksenä. Selkä on notkahtanut, kun keskivartalon lihakset kuihtuneet sekä selkäranka paistaa. Massaa Fanny saanut hienosti takaisin ja saatiinkin kehuja koiran voinnista, miten palautunut. Nina oli myös tyytyväinen Fannyn jalkojen kulmauksiin. Lanne osa Fannylla pitkä, eli lonkankoukistaja todella pitkä. Fanny pääsee Genan kanssa jumppailee.




Genan kanssa ehditty nyt jumppailla jo muutama viikko. Hyvin vastannut jumppailuun ja innostuu heti kun nami/palkkakippo otetaan esille. Treenataan erityisesti takaosan sisempiä lihaksia sekä sitä, että Gena hahmottaisi missä takaosa ja jalat ovat. Viikko sitten myös alettiin treenaamaan korsettia (keskivartalon sisempiä lihaksia). Eikä tule unohtaa takajalkojen mobilisointia sekä kaikkien jalkojen venytyksiä. Gena käyttäytyy kotona kuin ei mikään vaivaisi. Jos ei olisi tarkkana, niin riehuisi, hyppisi yms. Gena vaikuttaa siis hyvä vointiselta, iloiselta sekä liikkuu lenkeillä hyvällä ravilla (mitä nyt takki ja kuonopanta masentaa).


Fanny sai myös jumppa kehotuksen korsetin ja selän vahvistamiseksi. Agilityyn ei ole hyvä palata ennenkuin selkä kunnossa tai voi tulla ongelmia, jumeista puhumattakaan. Lenkkeilyä tottakain siinä samalla ja venyttelyjä. Fanny alkoi tosi hyvin vastata jumppaan, mitä nyt yrittää josko pääsisi helpommalla ja fuskata ;) Selkä on kohentunut nopeasti, ranka ei enää paista, mutta jumppailua jatketaan jotta muutenkin keskivartalo vahvistuisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti