lauantai 25. maaliskuuta 2017

VOIhan taas...

Fannyn kanssa matkattiin Mikkeliin MAH:n rallytoko kokeeseen. Toiveissa oli hyvä (meidän tasoinen) suoritus Voittajaluokasta. Tuomarina oli Minna Hillebrand, joka oli minulle uusi tuttavuus. Olin kyllä ratapohjiin tutustunut etukäteen ja odotin ihan asiallisia ratoja. Järkytys oli kuitenkin suuri kun näin ratapiirroksen. Siihen oli mahdutettu ihan kaikki mahdollinen, kääk. Ja ihan maksimipituinenkin kylttimääriltään ja 2xspiraali & 1xpujoittelu eli pituutta oli ja aikaa radalla kului.


Oli jo radalla lähtiessä vähän huono fiilis, en odottanut kummaa suoritusta, mutta lähdin tulosta hakemaan kuitenkin. Jälleen kerran jo heti ekalla kyltillä pääsin uusimaan, masentavaa. Mutta sen jälkeen koira vaikutti paljon paremmalta, valitettavasti vain spiraalia lähestyttäessä Fanny pääsi yllättämään ja vaihtamaan puolta oikealla, joten toinen uusiminen meni siinä... Tarkoitti että loppuun asti vain räpiköidään....tehdään siis parhaamme. Harmittavasti pujoittelussa tuli jo heti eka -10tvä kun Fanny juoksussa pyörähti miun vieressä :/ Ja sitten seuraava vasta harmittikin. Tajusin virheeni kun lähdettiin kohti seuraavaa kylttiä, eli otin yhteisessä peruutuksessa askeleet 1,2,2,....eli viimeisestä uupui yksi :( Ihan turha virhe! 15 kyltin 10tvä mie hieman kritisoin koska koskaan ennen siintä ei ole mennyt että miulla ois liian lyhyt askel (monella muulla oli sama)....muuten hyvin meni. Liikkeestä maahan kyltillä tarjosi kaikki....seisomisen, istumisen ja sitten meni maahan xD eli 10tvä. Ja sitten 19 kyltillä Fannysta oli ihan outoa yrittää kääntyä miusta poispäin (kyllä tätä on ennenkin tehty mutta nyt oli ettei tiennyt ollenkaan), tätä hetki väännettiin kunnes meni  oikein. Houkutus oli tällä kertaa Fannya kiinnostava. Lähestulkoon kaikilla kylteillä tuli jotakin... Tuomarin kommentti: "Koira kyllä osaa tehtäviä, mutta ehtii huomioida paljon ratahäiriötä". Kommentti osui täysin oikeaan. Fanny nappasi radalta jo 5x-10tvä + muut virhepisteet, mutta myös käytösruudusta tuli -10 kun varmaan 10s ennen aikaa nousi maasta istumaan :( Kyllä sekin harmitti! Mutta oli kyllä todella levoton, pari ääntelyä ja kovasti pälyili joka suuntaan.



Tulos 0 (10). Eli 90 virhepistettä kerättiin...huhhuh. Ei ollut todellakaan meidän päivä. Oli siellä hyviäkin pätkiä ja muutama ihan miun selkeä moka, mutta Fannykin oli herkkänä kaikelle.

Nyt vaaditaan työtä. Pakko keskittyä Fannyn treeneissä nyt häiriöön. Kevät onneksi tulossa ja pääsee ulos treenaamaan. Sekä mein seuruulle tehtävä jotain. On ollut sen kanssa nyt ihan mahdoton. Motivaatioo/virettä saatava ylös, jotta mie oisin kiinnosvampi kuin muu rata. Kun monet kyltti ongelmat johtuu siintä että kylttien välit eli seuruu epäonnistuu eikä koira ole hereillä/valmis tulevaan tehtävään.

Taidan nyt unohtaa Imatran kokeen ja keskittyä treenaamaan.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti