lauantai 7. maaliskuuta 2015

Malttia ja vauhtia treeneissä, sekä uintipyrähdyksiä

Keskiviikkona (4.3) illalla Fannyn kanssa agilitytreeneihin. Tavoitteeksi olin asettanut lähdössä pysymisen ja juoksukontaktin. Nyt kun ei ole vielä järkevää ratatreeniä tehdä, on hyvä treenata perusasioita kuntoon. Lähtö ei ole koskaan ollut meidän vahvuus, luottoa ei ole ollut. Nyt olen päättänyt, että olen tarkka meidän lähdöistä. Koiran on oltava paikoillaan (ei saa edes nykiä), eikä saa yhtää ennakoida, ei saa lähteä miun liikkeestä vaan oikeasta äänimerkistä. Miun on oltava tarkka missä kohtaa annan merkin ja aina palautettava mahdollisimman nopeasti jos karkaa. Fanny yllättävän nopeasti alkoi ymmärtää, että lähteä sai vasta äänimerkistä. Muutama palautus piti tehdä, mutta sitten alkoi höyryistä huolimatta pylly pysyy maassa. Eli otin ihan vain hypyltä putkeen ja putken jälkeen palkka.


Toisena treeninä otettiin puomin juoksukontaktia kun puomi oli radalle koottuna. Kiitolaan olikin muuttanut LAUn vanha puomi. Puomi on hieman jo alkanut "elämään", eli alastulo/ylösmeno nii'aa koiran painosta. Jopa Fannyn alla nii'asi alasmenossa, mikä aiheutti sen että meidän alasmeno juoksukontakti meni aika rajoille, kun osui niin alas. Puomihan ollut meillä se mistä ei ole virheitä tullut, kuten A, mutta ennen mammalomaa alkoi ylösmeno jännittää kun otti keinulla vauhtia minkä yhdisti puomiin. Mammalomasta sen verran hyötyä, että tämä unohtunut ja juoksi koko puomin läpi aivan innoissaan hyvällä vauhdilla. Laitettiin alasmenon alle tukipalikka, mikä esti nii'aus liikkeen ja johan osui kontakti heti kohdilleen :) Sampo totesi, että tekee omat tukipilarit puomiin, selvästi tarvitsee ne. Fannylle tottakai hyvä treenata ilmankin niitä, koska koskaan ei voi tietää millainen puomi tulee kisoissa vastaan. 

Hyvä mieli treenien jälkeen. Hienosti keskittyi tekemiseen. Odottaessa vain meinaa äänihuulet olla vähän herkässä ellei koko ajan käskytä tekee jotain.

Vinkupallo löytyi
Perjantaina (6.3) olikin sitten vuorossa uintivuoro. Muistin kamerankin ottaa taskuun mukaan, toivoen että kamalasti kastu. Tänään Fannyn kanssa keskityttiin veteenmeno harjoituksiin eikä matka uimiseen. Uintitekniikka Fannylla on kunnossa, mutta vähän tuo veteen meno mietityttää kun mamma ei ole vedessä mukana. Kotona oltiin harjoiteltu vesilelulla leikkimistä edellisen uintikerran jälkeen ja nyt leluja hyödynnettiin. Mie olin ramppia vastapäätä leluilla kutsumassa ja kun lähti uimaan niin heitin lelut veteen, sai valita kumman nouti (patukan vai vinkupallon). Uittaja oli vedessä varmistaa, että Fanny ei käänny rampilta pois, mutta muuten ei Fannya ohjannut vaan Fanny sai nyt itse tehdä työn. Todella iso harppaus asiassa otettiinkin. Monta todella hyvää menoa veteen tuli, mutta kun toistoja alkoi olla jo jonkun verran niin alkoi väsyä ja meno veteen alkoi hidastua, jolloin heitin lelutkin lähemmäksi jotta palkka tuli helpommalla. Hieno likka!

Patukka löytyi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti