tiistai 24. maaliskuuta 2015

Coudin kanssa paremminkin olisi voinut alkuvuosi mennä


Coudin kanssa ei ole alkuvuosi mennyt ihan putkeen. Jos viime syksynä pääsin Ahtiaisen Jussin jokaiseen valmennukseen, nyt en ole yhteenkään pässyt tänä vuonna vaikka niitä on nyt 3 viikon välein. Onneksi vuokraajat ovat osallistuneet muutamiin Coudilla, että hevonen on sentään päässyt. Itsellä on jo ikävä Jussin valkkoihin. Kenttä on pysynyt ihmee hyvänä koko talven, jotain päässyt tekemään koko ajan, eikä pitkiä käynti pätkiä ole tarvinnut pohjan takia tehdä. Ainut miinus ollut nuoskakelien riittävyys, eli tieraa tullut useasti ja tämän takia laukkatreenit saanut unohtaa kokonaan. Helmikuussa otettiin teho valmennus viikonloppu ja pyydettiin Palon Anita valmentamaan, päästiin edes jollekin tunnille :)

(c) Kukka Tiittanen

Coudi keksi hankiaikaan minulle pientä äksöniä kun ajattelin että hyödynnetään hanki ja mennään juoksee pellolle. Kävellään laitumien luo (alkulämppä) ja voidaan heti aloittaa kun pelloille päästään. Coudi otti pari raviaskelta ja sen jälkeen veti niskat lukkoon ja laukkasi itsensä irti (oli liinan päässä). Tallin pihasta löysin hevosen ja mentiin sitten tallinpihan pellolle, jotta matka ei ole niin pitkä hakea heppaa jos karkaa. Alku oli lupaava, sain juoksutettua mutta sitten Coudille riitti ja otti taas hatkat. Sit jätkä tiesi tehneensä virheen ja mentiin kentälle (suljettiin aita) ja jätkä sai juosta yhtäkyytiin oikein kunnolla, niin että sai juosta ja juosta....hiki tuli. Pieni kurinpalautus...mamma jos käskee niin sillai sitten tehdään..piste!

Coudi päässyt nauttii solariumin lämmöstä
Eihän kaikki sitten ihan nappiin mennyt kun kevät koitti. Jätkä laumassa tuntuu energiaa nyt riittävän ja touhuvat omiaan. Joka päivä pitää rallitella ja välissä oli jo tarha aika mudassa....noh yksi kaunis päivä kun tallille menin niin etujalka oli paksuna. Sitä sitten kylmäilty ja jätkää kävellytetty. Lämpö ja suurin turvotus laski päivässä eikä missään kohtaa ontunut onneksi. Lekuri oli sopivasti tulossa tallille Coudin hampaat hoitaa joten samalla sai ultrata jalan, josta ei sitten pitkän etsinnän jälkeen mitään poikkeavaa löytynyt. Jätkä onnistunut liukastuu/revähdyttää jalan ilman näkyvää vammaa. Vain verenkierto oli kiivastunut jalassa. Varovaisesti alettu liikuttaa nyt kuitenkin ja jalkaa kylmäilty. Toivottavasti kevät pörhinnöiltä ei suurempaa saada aikaiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti