keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Helteessä muutama agility treeni

Kesäkuun puolen välin kisojen ja treenien jälkeen koirat pitivät muutaman viikon taukoa kokonaan agilitysta. Niin minun kiireiden kuin sopimattomien kelien takia, mutta kun helteet eivät näyttäneet helpottavan lainkaan oli varovasti kokeiltava agilitya. Treenit ovat olleet todella lyhyitä ja koiria säästäviä. Gena kun ollut lääkekuurilla, olen vielä enemmän varonnut rasittamasta toista, joten  Gena kun ollut mukana on saanut tehdä vain yskittäisiä esteitä tai jonkun pikku pätkän. Fannyn kanssa vähän radan pätkääkin tehty, hieman muistuteltu mitä agility on.


Vedin 21.7 kyseisen treenin ryhmälleni ja Fanny sai tehdä sen perään itsekin. Neiti totaallisesti yllätti minut ja selvitti radan todella hyvin. Rata on pienin muutoksin SM.kisojen radasta. Lähdöt edelleen meille kovin haasteelliset, niitä pitäisi jaksaa treenata enemmän. Kepit sujui todella kivasti. Kontakti meni hyvin, keinukin sujui.


Seuraavana aamuna palasin hallille ja edellisen illan rata oli vielä pystyssä, joten hyödynsin sitä ja ein siihen vain muutaman muutoksen ja sain taas loistavan radan treenattavaksi. Vitsi miulla on pähee koira, meni radan ongelmitta. Keppeja kokeilin molemmin puolin. Pakkovalssi ennen tai takaaleikkaus keppien jälkeisellä hypyllä. Molemmat toimi parin toiston jälkeen todella hyvin. Pimee putkeen vienti toimi ongelmitta. Sekä puomin ja putken erottelu toimi. Fanny jaksoi tosi hyvin vaikka helle oli kova jo aamusta. Genan kanssa muutamat kepit, jotka meni todell säpäkästi.


28.7 vedin taas ensin treenit omalle ryhmälle ja sen jälkeen Fannyn kanssa otin muutaman pätkän. Gena sai tyytyä tällä kertaa kokonaan katsojan rooliin. Helle kun vain jatkuu jatkumistaan. Pätkä oli tällä kertaa lyhyt, tein pätkän kahdella eri ohjauksella. Ekalla kakkosen pyöräytin lähimmän siivekkeen kautta ja 3-4 oik ohjaten jolloin neloselle takaaleikkaus. Vitoselle takaakierto + puolvalssi ja tien pyöristys kepeille. Fanny toimi näin tosi hyvin, mutta kokeilin sitten toisellakin tavalla. Kakkosen pyöräytys kauimman kautta jolloin 3-4 ohjaten vas puolelta. Vitoselle pakkovalssi + valssi ja pyöristävä tie kepeille. Ja jälleen meni nappiin. Tähän oli mahtava päättää lyhyt treeni. Kaksi pätkää ja molemmat toimi ensimmäisellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti