sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

LAU 12.6 ja agility treenejä

Tällä viikolla oma agilityseurani LAU järjesti kolmena iltana agility kilpailut. Tiistaina kisasivat kolmoset, valitettavasti en päässyt seuraamaan kun toimenkuvani oli pöytäkirjan pitäjä, joten tuloksia piti naputella. Keskiviikkona sitten oli vuorossa kakkoset, jotenka Gena pääsi tosi toimiin pitkästä aikaa. Edellisistä kisoista ehtikin jo melkein kuukausi kulua. Korkea aika siis päästä kurvailemaan. Tuomarina toimi seuran oma tuomari Elina Hannikainen, joka oli rakentanut oikein mukavat radat. Jostain syystä itse olin ihan paskan jäykkänä etenkin ennen agility rataa. Muista milloin viimeksi noin huono olisi ollut ennen rataa, joskus ihan ekoissa kisoissa varmaan. Moni muukin valitti samaa, ja yhdessä ihmeteltiin että miksi kotikisoissa tutun tuomarin tuomaroidessa ja eniten osallistujia kotiseurasta jne...Paineita?


Ensin siis oli agilityrata ja olo oli radalle lähtiessä kauhea...polvet tuntui ihan spagetilta...miten sellaisilla edes kykeni juoksee. Mineille ja medeille tuli sellainen muutos tuohon rataan, että 2 hyppy hypättiin toisesta suunnasta, jolloin oli jopa loogisempi kun vähän kulmaakin muutettiin. Alku lähti oikein kivasti liikkeelle, lähdössä kesti, A kontaktin otti ja ennakoiva valssi toimi aika kivasti muurilla jolloin sain lähemmän siivekkeen kautta pyöräytettyä 6 hypyn. Sitten tämä minun murheenkryyni eli samanlainen tilanne kuin maaliskuun epiksissä. Putkeen vienti A:n vierestä josta pitäs päästä ajoissa liikkeelle jotta ei myöhästy. Epiksissä lähdin liian aikaseen ja vaihto putkeen menon A:lle ja samoin kävi nytkiin :/ Miksi mie en opi ikinä!? Noh, siintä sisuuntuneena jatkettiin loppuun puhtaasti. Gena otti puomin alastulon, vaikka en päässy vedättää kun oli jyrkkä käännös oikealla. Tuloksena siis HYL. Muuten niin mukavaa ja hyvää menoa. Täm rata siis juostiin hallissa.


Hyppyrata juostiin sitten vuorostaan ulkona, onneksi keli suosi eikä saatu vettä niskaan. Jo radan alku aiheutti miulle päänvaivaa....enhän mie ole tuollaisia keppivientejä tehnyt sitten 1 luokan ratojen..apua! Sama ajatus oli myös muilla kanssa kilpailijoilla. Onneksi Gena pysyi hienosti lähdössä ja pääsin pituuden ja renkaan väliin, joten ei tullut kiire. Ja kun itse annoin koiralle tilaa kepeille, tehdä itse oman ratkaisun, Gena löysi oikean välin :) Keppien jälkeen heti huomasin, että Gena oli hidas. Sai taas kannustaa että liikkuisi vähän reippaammin. 5 putken suulle pakkovalssi, 8 hypylle ennakoivaa valssin tynkää ja hyvin sain käännettyä niin ettei käännös venynyt jolloin slalom tuli tiukoilla teillä. 13 putkeen irtosi ihan ok Genaksi ja ehdin tekee putken jälkeen persjätön. 15 hypyllä miulla aivopieru, en saattanut/ohjannut loppuun, vaan oletin koiran menevän joten Gena kääntyi ohi joten kielto ja 5 vp...oivoi. Tulos 5vp +7.08s elikkäs 12.08 ja sij5.


Fannyn kanssa nyt aloittettu agility sulkeiset. Ollaan pahasti jäljessä tavoitteista, mutta nyt olen todennut, ettei tässä mikään kiire ole. Ollaan valmiita sitten kun ollaan. Juoksut nyt juostu ja koulu kesätauolla, joten täysi höyry päälle. Tällä viikolla käyty Fannyn kanssa kolmesti hallilla treenaamassa keppejä ja kontakteja. Fanny yllätti ja pahasti kun päätin aloittaa kokeilun et nypin verkkoi pois. Sain ekalla kerralla 4 verkkoa pois 10:stä :o Ja pelkkiä puhtaita suorituksia. :o A ja puomi menee kuin vettä vaan, nätisti juoksee kontaktin alas asti, vauhtia nyt vain ja varmuutta. Toisena päivänä jatkoin 6 verkon kanssa puhtailla suorituksilla ja otettin mukaan putki ja hyppy, eri lähestymiskulmia ja meni ettei mitää :) Sitten se meidän kauhueste, eli keinu. Otettiin vanhemmalla keinulla mikä ei rämise, laitoin alastuloon vähän pehmikettä. Namittaa ja innostaa sai, mutta yllättävän mukavasti se alkoi sujua. Paljon tullaan tarviimaan toistoja ja työtä, mutta eiköhän se joskus siintä. Tänään sitten Fanny oli vähän sählä tuulella kun hallille mentiin, ajattelin keskimmäisiä verkkoja vaihtaa ohjureihin, turha toivo...ei pujotellut...tuli pois, meni ali, ohitti jne...ei toimi ohjureilla. Kun laitto verkot, jopa vähän irti....ei ongelmia. Keinu harjoittelu jatkui tänään ja nyt oli pakko mennä mein uudella joka rämisee kun toinen oli toisella kentällä mikä varattu samaan aikaan. Noh pehmusteita molempiin päihin. Selkeästi jännitti enemmän tällä keinulla ja paljon toistoja otettiin. Otettiin myös ihan vain keinun liikettä, mikä on Fannysta ikävää... Kyllä se keinu joskus selätetään. Treenit jatkuu huomenna :)

Genakin käynyt kahdesti kisojen jälkeen hallilla treenaa kun ei ole nyt vielä tiedossa missä seuraavan kerran kisataan..menee heinäkuulle kuitenkin, joten hyvä sauma hioa. Ja nyt molempina kertoina hiottu puomia. Eri ohjauksia ja kulmia ylösmenossa, toimii tosi hyvin...jopa poispäin käännöt ja kotihallissa/treenissä takaaleikkaukset. Alastulotkin osuu nappiin, miun pitää vaan laittaa töppöstä toisen eteen ja juosta eikä jäädä odottaa, vedättää. Kokeilin alastulossa myös persjättöä ja valssia, toimi oikein kivasti, ei vaikuttanut alastulon puhtauteen negatiivisesti. Olipas kiva treenata Genan kanssa pitkästä aikaa :)

Lisäys 17.6
Tänään tyttöjen kanssa agilityhallille kuhan ensin aamusta oli Coudi saanut uudet kengät ja käyty kentällä hikoilee. Fannyn kanssa aloitettiin 6 verkolla keppejä ja haettiin ensin vauhtia ja varmuutta. Sitten aloin yhtä keskiverkkoa irrottaa kauemmaksi, alkuun meinasi tulla välistä kun aukko suureni, mutta lopulta kun vauhti vähän rauhoittui niin sieltä tuli puhtaita suorituksia mihin oli hyvä lopettaa. Otettiin puomia ja A:ta, ikävä oli huomata että eilinen keinu treeni alumiinikeinulla oli liikaa mielessä. A:lle piti kerran houkutella, sitten meni kuin ennenkin. Puomi oli muutamien toistojen ajan hidas/varovainen, onneksi treenien lopuksi meni iloisesti laukalla taas. Tänään Fannyn kanssa jatkettiin puisen keinun kanssa, ja alkuun piti namilla houkutella ja  ilme oli huolestunut. Sitten yks kaks tapahtui jotakin, häntä nousi ylös ja mentiin yhden namin voimin. Ja ihmetykseksi lopetimme siihen kun molemminpuolin mentiin pysähtymättä alusta loppuun ilman välipalkkoja. :) Puoleen väliin ravas, sitten käveli lopun. Pidin edelleen pehmustetta, mikä vähentää tärähdystä, mutta silti ihan mieletön parannus kun eilen vielä olin varma että tästä tulee pitkä tie, mutta ainakin nyt puinen näyttää jo luonnistuvan kivasti. Alumiini rämisee ja varmasti ihan erituntuinen, siihen keskitytään puisen jälkeen tai kun puinen varattu.

Genan kanssa tänään tehtiin sellaisia asioita mitä kisoissa aina miettinyt, että miksi ei olla treenattu...eli kepeille erilaisia vientejä, keppien jälkeen erilaisia ohjauksia. Apuna nyt oli Fannyn 6 verkkoa, mutta sainpa myös samalla vedätettyä vauhtia ja itse edettyä edelle :) Putkeen vientiä nollakulmasta, itse olleen putken puolella ja koiran ollen putken puolella. Hyvin kääntyi poispäin :) Ja sitten niisto+persjättö jossa vielä vähän aikaa sitten oli ongelmana ajoitus kun meinasi kääntyä ympäri ja loikata hypyn takaisin. Nyt saatiin vain onnistuneita suorituksia :) Super G!!
Genalle todnäk seuraava kisa vasta heinäkuun puolivälissä Mikkelissä, joten kesäkuu voidaan treenailla rauhassa ennenkuin hellitetään pari viikkoa ennen kisoja, jottei syödä innostusta liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti