tiistai 9. huhtikuuta 2013

KVL:ssa agility kisat ja mätsäri

Viikonloppuna (6.4) suuntasin aamulla auton nokan tyttöjen kanssa kohti Kouvolan Valkealaa. Ed. iltana olin huomannut ilmoituksen mätsäristä Valkealassa aamupäivästä ja kun Genan kisat vasta päivällä, ajattelin 1+1 ja kokemuksia hakemaan. Mätsäri pidettiin Homeetta hallilla eli KSSK hallin toisessa päädyssä. Saatiin vuoroa odotellessa nauttia agilityn äänistä ja Fannyhan välillä siihen suuntaan katsetta käänsikin ja kovasti katseli radalle päin. 

Pienet koirat arvosteli Tuula Seppälä. Hieman jäi tuomarista huono maku suuhun. Osan koirista tutki/kopeloi tarkemmin kuin osan, osalle antoi enemmän aikaa kuin toisille. Noh, Fanny kuului sitten tähän vähemmän kaikkea osioon. Tuomarin kommentti oli vaan että nuoren kokemattomuuden voitti tällä kertaa kokemus. Eli saatiin sin nauha. Pöydällä Fanny oli hieman rauhaton, en saanut siinä edes seisottaa kun samantien oltiin koiran suuta katsomassa ja siihen se tutkiminen jäi sitten. Liikkeet esitettiin ok, vähän laukalle meinasi rikkoo. Sinisten kehässä sitten Fanny seisoi oikein mallikkaasti vaikka takana oleva yritti tehdä turhankin paljon tuttavuutta. Vaikka nyt kehä kokemus ei ollut kummoinen niin itse muu kokemus kyllä oli hyvä. Fanny oli taas paljon paljon parempi koirien keskellä ja rauhallisempi. Malttoi katsella muita ihan hissun kissun. Edelleen ei tykännyt jos joku jäi katsomaan/tuijottamaan, sit alkoi haukku. Ei turha reissu :)

Itse sain myös ihan uutta kokemusta handlauksesta kun Pilvi oli kahden koiran kanssa mätsärissä sekä molemmat pääsi BIS kehään. Esitin sitten Tinkan (samojedin). Enpä ole omien koirien lisäksi koskaan muita esittänytkään. Että on siinä hyvin koulutettu koira, lähtee mukisematta vieraan matkaan hymyssä syin vaikka emäntä kehässä toisen kanssa. Seisoo ja liikkuu niin hyvin että, osaa homman. Valitettavasti miun handlaus ei riittänyt, BIS7 (10 koirakkoa oli BIS kehässä). Pilvi oli Vernan (8kk setteri) kanssa BIS1!!! :D

Mätsäri kun saatiin päätökseen, ajoin autoni hallin toiseen päätyyn ja aloin valmistautua Genan kanssa Allan Mattssonin radoille. Tänään siis lähdettiin Genan kanssa siitä ajatuksesta, että tuloksilla ei väliä kuhan ohjaajan asenne on oikea (radalla pidetään hauskaa, ei 0-tulos mielessä) ja yhteistyö sitä kautta kohdillaan ja Gena olisi iloinen (ja ohjaajakin). Kerrankin järjestys oli maksi, medi ja mini. Sain rauhassa miettiä omaa ohjaustani katsellessani maksien ja medien menoa. Minien tuloksia pyrin olematta sen enempää seuraamatta, ettei kilpailuhenki nousisi vaan pysyisin ihan vain treeni mielessä ja hauskan pidossa.

Kuva viitteellinen
Agilityrata oli meillä ensimmäisenä. Vastaanotin Genan kakkoshypyn kohdilta ja vein oikealta ohjaten putkeen, ei välittänyt ansa este 12 lainkaan. Keinulle vienti vasemmalta, hienosti kuunteli ja otti keinun. Seiskalle takaaleikkaus (näitä teen kisoissa vähän, mutta tänään tuntuivat hienosti luonnistuvan kun Genassa oli vauhtia ja neiti jopa tuntui irtoavan vähän eteen) ja kasilla takaakierto+valssi. 9 hypyn rima tuli alas, en tiedä mitä siinä tapahtui :/ A:lla vähän pelkäsin että ottaako kontaktia kun tuli yli vauhdilla, mutta kyllä ne tassut keltaiselle osui :) 12 ja kepit ohjasin vasemmalta, putki ohitettiin kevyesti (ei ansat kiinnostaneet) ja kepit mentiin todella vakuuttavasti vaikka vasen ollut meille nyt se haasteellinen puoli. Pussiin irtosi hyvin joten takaaleikkaus ja just ehdin heittää 15 hypylle, linja ei paras, mutta tiukasti kääntyi. Puomilla koira napakasti käskyn alle ja kontakti otettiin. Loppu suoralla Gena yllätti minut todella ja irtosi reilusti minua edelle, senkun perässä vaan käskytin ja koira meni :) Tulos 2sij 5vp -3.64s. Tulos ylitti odotukset, pienestä oli kiinni, mutta olin todella iloinen mein yhteistyöstä radalla ja siintä miten iloinen Gena oli siellä ja vauhti riitti. Ja erityisen ylpeä olen itsestäni etten antanut riman häiritä, vaan jatkoin kuin mitää ei olisi käynytkään, kerrankin!

Kuva viitteellinen
Toisena ratana oli hyppis. Vaikka meillä on se hypäri luva ollut jo 2011 kesästä, en halunnut ilmoittaa vaan yhdelle radalle joten hypärille Gena pääsi myös mukaan. Samanlainen valmistautuminen kuin agiradalle: katselin rauhassa maksit, medit...minien aikana leikin Genan kanssa ja hain yhteis fiilistä. Minien suorituksia en katsonut taaskaan. Edellisen ollessa radalla, piilouduin kyykkyyn aidan taakse Genan kanssa, etten vahingossakaan katso. :) Lähdössä menin vastaanottamaan ykkösen ja kakkosen väliin ohjaten vas puolelta putkeen ohi 4 ansa esteen. 4 odottamassa kun Gena tuli putkesta ja sitten urku auki. 7 veto ja takaaleikkaus, mikä sujui turhankin hyvin kun oli kääntyä hypyn jälkeen jo liikaa jolloin jouduin vähän työntää että meni 8 takaa. Kepit ohjasin vas puolelta, eli vaikeammalta. Hyvin kääntyi aloitukseen, huomattavasti tiukemmin kääntyy kun mie nenästä vedän sisään. Oma ohjaus kepillä herpaantui, ehkä jopa kiirehdin liikaa joten Gena jätti kesken. Toisella yrittämällä tarkemmin ja ohjaus rauhassa putkeen. 12 esteen luo odottamaan, pieni veto itseen päin 13 hypylle. Pussista irtosi niin reippaasti pituudelle, että jäin jälleen (JÄIN GENASTA JÄLKEEN tälläkin radalla :O) 16 hypylle sitten takaaleikkaus, mikä toimi, mutta jäin sitten taas vähän jälkeen kun Gena alkoi loppu spurtata, joten ajautui oikealta ohi 18 hypyn, kun en ehtiny vetämään. Ja huolimaton kun olin niin hyppäsi miuta kohti sen hypyn sitten ja eikun iloisena/voittajana maaliin, vaikka HYL tuli.

Genaa ei kuvaaminen kiinnostanut pätkääkään, ainut kuva jossa korvat ei luimus ja silmät kiinni
Ai, että kun olen onnellinen lauantain kisojen annista. 0-tuloksia ei tullut, mutta se ei haittaa pätkääkään. Tavoitteet ylittyi, koira oli iloinen ja vauhdikas :) Mie löysin oikean asenteen radalle ja yhteistyö toimi todella upeasti ja meillä oli hauskaa. 0-tulokset tulevat sitten joskus jos ovat tullakseen, pääasia, että kisoissa on koiran kanssa hauskaa ja koira nauttii. Tänään selkeästi Gena nautti siintä mitä teki. Tuollaista menoa en olekaan vähän aikaa nähnyt virallisissa kisoissa. KK99 kisoissa viime kesänä kaks vikaa rataa näytti jo pieniä ennusmerkkejä, mutta ei mitää tälläistä. Genalle myös tuntuu tekevän hyvää ettei hirveästi treenata ja hinkata, vaikka tykkää agilitysta niin suurin into laantuu  ja kisoissa ei ole niin sähäkkä. Tästä on hyvä lähteä KKS:n iltakisoihin, sinne samalla ajatuksella/tavoitteilla kuin KSSK:n kisoihin.

Veljekset kuin ilvekset päiväunilla
 Coudin kanssa jatkettu treenaamista. Hieman tuli taukoa kun kentän pohjat kärsi plussa-pakkas heittelyistä vuorokauden aikana ja meiltä lähti etukengät irti (ja tottakai kengittäjä saikulla), mutta ilokseni sain tuossa su todeta että ennen kenkien irtoamista tehdyt laukkatreenit eivät olleet menneet täysin hukkaan. Vaikka energiaa/virtaa oli, sieltä silti löytyi niitä hyviäkin asioita (rauhallisia nostoja, eikä lähdetty rynnistää laukassa). Toivottavasti ennen ensi viikon ma Ahtiaisen Jussin valmennusta ehditään vielä muutama laukkatreeni tehdä kun nyt kentän pohjat jo hiekalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti