lauantai 20. helmikuuta 2016

Fannyn uudenlaista elämää...

Fannyn kanssa jouduttu sopeutumaan uuteen tilanteeseen laumassamme. Fanny oli selvästi alakuloisen oloinen ensimmäiset päivät. Aamuisin ja kotia tullessa meni olkkariin katsomaan Genaa, mutta kääntyi ympäri todettuaan ettei Gena siellä ollut. Jonkun tullessa kotia, tarkisti heti olisiko Gena mukana, mutta kun ei ollut niin eipä enempää jaksanut kiinnostua. Nämä oireet onneksi viikon aikana alkoivat hävitä, Fanny alkoi sisäistää ettei Gena enää tule kotia ja hänen pitäisi ottaa ainokaisen koiran rooli meidän perheessä. Fannylle aivan uusi tilanne, en edes muista että olisi koskaan missään ollut yksin edes yötä/koko päivää. 

Gena tuli takaisin kotia <3
Näistä karvaisista turrikoista vain Fanny enää kanssani :(
Fannya pyrin kaiken keskellä heti aktivoimaan pikku hiljaa, ettei ihan talon seinät kaatuisi meidän päälle. Pakkaset olivat kovat, mutta ei annettu sen ulkoilua häiritä. Fanny pääsi peuhaamaan Juulin koirien kanssa, sai neiti muuta ajateltavaa ja ilo näkyi naamalla. Ihanaa kun jo tammikuussa pääsi Saimaan jäälle kävelemään, harmi vain että kovien pakkasten jälkeen mentiin plussalle, jolloin jäille ei sitten enää ollutkaan asiaa....


Pakkashuurre göötti
Fanny pääsi myös tallille mukaan hoitelemaan Tane ponia. Aika opettaa Tane Fannyyn ja toisinpäin :P Coudin kanssahan sujui oikein mallikkaasti, joten miksipä ei Tanenkin kanssa joka jo koiriin tallilla tottunut. Käytiin jo kerran tuossa yksi maastokäppäily lenkki heittämässä kolmistaan. Itse vielä varuiksi jalkaisin. Olin varmaan näky kun yhdessä kohtaan minulla oli oik kädessä Tane ja toisessa Fanny kun pihalla ollut koira kiinnosti Fannya liikaa. Tanea ei kyllä Fannyn kimpoilut ja touhut hätkäyttänyt :)

Yhteislenkki <3
Fannyn kanssa myös otettu uutta lajia harrastuslistaamme, NoseWork. Helmikuun alussa Lappeenrannassa olisi ollut kurssi, mutta valitettavasti jouduin olemaan töissä. Onneksi edes luennolle pääsin ja tämän sytyttämänä vaihdoin lähestymistyyliä takapäin ketjuttamisesta etuperinketjuttamiseen...tämä tuntui ainakin tähän hätään auttavan meitä. Fanny tuntuu mielellään etsivän ja kuolaa erittyy oikein kunnolla kun palkataan hajulta mikä löytynyt. Paljon treeniä tarvitaan, mutta oishan se hienoa joskus käydä kokeessa ;)

Video harjoittelusta, NoseWork

RallyTokoa ei olla unohdettu, vaikka siihen tulikin pienen pieni treenitauko. Energiaa neidissä olikin tauon jälkeen siihen malliin etten tiennyt mihin sitä ohjata kun koira "räiskyää". Mutta treeneissä on edetty kuitenkin. ALO liikkeet saatiin viimein kuntoon kun viimeinen liike, maahan-kierrä koira, saatiin kuntoon pitkän taistelun jälkeen. Tämän jälkeen saatiin myös AVOn istu-seiso-kierrä koira -liike alulle nopeasti kun tehtiin maassa pysymisessä läpimurto. AVOssakin alkaa liikkeet olla suht koht valmiita, hiemosta vielä, mutta tilanne aika hyvä. ALO liikkeet jo siinä pisteessä, että Fanny ilmoitettu kokeeseen..APUA!! Ainut mitä epäröin, on häiriön sieto mikä ollut Fannylla aina se vaikein/heikoin. Pitää vaan aina muistaa käyttää paljon aikaa lämppäämiseen kun häiriössä tekee, ennenkuin Fanny alkaa syttyä tekemiseen. 

Video Rally treeneistä


Lepoa ei olla unohdettu
Itse aloitin elämäntaparemontin viime kesänä ja uuden lisäaskeleen otin joulukuun kynnyksellä tehdessä PT:n kanssa vuoden sopimuksen valmennuksesta. Fannykin saanut tästä osansa kun saannut lähteä kanssani PK- ja hölkkälenkeille kaikkien muiden tallusteluiden ja treenien lisäksi. Eipä neiti ole näyttänyt valittavan liikunnasta. Käytin neidin alkuviikosta Fysioterapeutilla, koska pelkäsin neidin olevan jumissa, kun toinen ollut aikatavalla paitsiossa kolmisen kuukautta kun kaikki energiani ja huomioni meni Genan hoitoon. Ihme kyllä muutamia pieniä triggereitä lukuunottamatta Fanny oli hyvässä kunnossa, eikä fyssari ollut uskoa etten ollut lihashuoltoa oikein tehnyt. Selitys voipi olla hölkkälenkeissä joilla Fanny ravaa, eikä vedä kuin max alussa hieman, eli hyvää rentoa ravia jolla huoltaa itseään. Hyvä, että neiti on kunnossa, hyvä jatkaa eteenpäin :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti