perjantai 6. marraskuuta 2015

Vej venähdys ja tulehdustila

Gena se on aiheuttanut huolta jälleen. Vasta 23.10 kävimme fyssarissa kontrollissa ja tilanne oli hyvä, mutta torstaina (29.10) käytiin treenaamassa normaalisti rallya hallilla ja jäähdyttelemässä, koira vaikutti ihan normaalilta. Illalla tultiin kotia miehen kanssa lähes yhtä aikaa ja mies kysyi heti, että onko Genalla kaikki hyvin. Toinen käveli häntä koipien välissä koko illan (ei nostanut sitä kertaakaan), pää oli painuksissa, ilme masentunut eikä innostunut ruoasta (söi kuitenkin). Epäilin selkää, mutta en löytänyt aristusta ja antoi häntää taivutella. 

Aamulla (pe) onneksi oli oma itsensä; häntä ylhäällä, iloinen ja innoissaan aamupalasta. Jätin kuitenkin kotia kun Fannya lähdin treenaamaan, hyvä niin koska kun tulin kotia iltapäivällä, koira lähti makuupaikalta vaivalloisesti liikkeelle, selvästi ontui vasenta etujalkaa ja ottii lyhyttä askelta. Jalkaan oli ilmaantunut olkavarresta kyynärän alapuolelle ulottuva turvotus. Koira useamman kerran järsi vej sekä seisoessa mielellään laittoi jalan vähän etualalle keventämään painoa. Oli jo tottakai päivystysaika, ja kaapista löytyi kipulääkettä, joten koetettiin selvitä viikonlopun yli kotosalla, koira pitäen levossa. 

Lauantaina vasemman etujalan turvotus oli voimistunut, jalka selvästi lämmin, ontui jalkaa ja mielellään vain makasi pedissään (joutui käskemään useasti jos halusi ylös pedistä tai nostamaan). Sunnuntaina tilanne pysyi samana, Gena lepäili mielellään, liikkuminen oli ontuvaa selvästi.



Maanantaina (2.11) lähdimme Kouvolan Univettiin Esa Kestin (ortopedin) vastaanotolle suoraan kun tulin töistä kotia. Vasen etujalka edelleen selvästi turvonnut, lämmin, nuoli jalkaa, käsittely arkuutta kyynärän alueelta löytyi, ontui jalkaa, mutta otti sille vähän paremmin jo painoa mutta askel lyhyttä. Epäilykseksi nousi että kyynärässä voisi olla murtumalinja, keskustelimme ettei kyynärän kohdalla kaikkea näe perusröntgen kuvauksella, etenkin jos murtumalinja ei ole selkeä, nivel olisi hyvä nähdä joka suunnasta. Epäilyksenä siis oli että koira satuttanut vasemman etujalan tullessaan häkistä ulos autosta, välillä kisaavat Fannyn kanssa kumpi pääsee/ehtii ensin ulos. CT kuvassa ei löydetty murtumaa, eikä mitään muutakaan poikkeavaa. Ottivat laboratoriokokeet joista selvisi CRP80 (tulehdus), jonka johdosta nivelnestenäyte otettiin, mikä oli onneksi puhdas. Gena sai tulehduskipulääkkeen, antibiootin ja nivelapuainepistokset (1 s.c. kerta viikkoon kolmen viikon ajan). Toivotaan, että tulehdus ei etene nivelen sisälle tuhoja tekemään.


Gena rassukka oli reissun jälkeen pöllyssä ja hieman itkuinen, mutta ylättävän hyvin eka yö nukuttiin. Tiistaina alkoi sitten rauhasetkin kaulalla turvota selvästi. Tuntui haluavan arkipäivien edetessä liikkua enemmän vaikka pakkolepoa lääkäri suositteli kyynärnivelen takia. Liikkuminen hieman onnahtavaa, ja ylös nouseminen vaikutti olevan hankalaa koko ajan enemmän ja enemmän viikon edetessä.

Tämä valitettavasti tarkoittaa sitä, että voin heittää haaveet rallytoko kokeesta marraskuun lopulla, jolloin oli tarkoitus korkata voittajaluokka Genan kanssa. Josko sitten ens vuoden puolella :)
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti