keskiviikko 14. lokakuuta 2015

RTK2 plakkarissa :)

ALO luokan saatuamme plakkariin, oli aika suunnata katseet AVO luokkaan. Heti varasin jo koepaikan elokuun loppuun, parempi että on koe mihin tähtää niin treenaakin sitten. Yllättävän nopeasti Genan kanssa sain liikkeet peruskuosiin, aina voi tottakai hioa. Eniten jännitti irtona meneminen, mutta jotenkin se alkoikin sitten sujua ihan itsekseen kun mentiin vain ilman hihnaa.

Ennen ensimmäistä koetta kävin Genan kanssa Hanne Eestilän Rallytoko koulutuksessa. Tehtiin siellä ALO tasoinen rata (tein hihnassa) ja sitten vähän sain yksityisopetusta. Genalla oli alkuun jokin haju nenässä, mutta muuten kivasti suoriutui. Yksityisopetuksessa kyselin neuvoja takaosan työstämiseen. Pitäisi vain namilla ohjata ja varmistaa että takaosa tekee töitä.

Syyskuussa alkoi joka viikkoiset rallytokotreenit, Genalle otin paikan AVO ryhmästä, siellä muutamia treenejä jo käyty. Hieman tuntuu menevän, että joko alussa tai lopussa meno herpaantuu, muuten tosi kivaa tekemistä.


Ensimmäinen AVO koe oli Hollolassa 30.8, tuomarina Pia Heikkinen. Genan kanssa oltiin kaksistaan liikenteessä. Paljon veryttelyä, kisa-alueella ja irti parkkipaikalla. Kyllä jännitti mennä kehään omalla vuorolla. Pitäisi koira päästää irti, mitä jos lähteekin heti omille teille. Ja jotta muuten ei jännittänyt/ahdistanut.....ukkospilvit alkoi monelta suunnalta lähestyä kehäaluetta ja jytinä kuului. Vähän ennen meitä yks koira radalta pakeni häkkiinsä jyrinää. Genahan ei ukkosesta tykkää. Noh, radalle oli mentävä ja toivottava parasta että saan paketin pidettyä kasassa.

Gena yllätti minut todella. Ihan huikeaa työskentelyä ja keskittymistä. Valitettavasti itse sössin kaksi kylttiä, n3 & n14. Ja nekin sössin vain niin että meidän rintamasuunnat ei olleet samat, mie olin reilusti ennen koiraa kääntynyt. Ei käynyt pienessä mielessäkään, että AVOssa ollaan jo niin tarkkoi kun ALOssa pääsi helpommalla. Gena suoritti tehtävät kuten pyysin, mutta hieman miuta hitaammin, joten 10vpx2 ja tulos 80p. Hyväksytty tulos, mutta ilman noita miun sössimisiä olisi tulos voinut olla vaikka mitä. Tuomari pahoitteli kovasti kahden kyltin kymppejä, kommentiksi saatiin paperiin "Osaava pari".


12.9 suunnattiin Genan & Fannyn kanssa Lahteen. Fanny lähti seuraksi matkaan ja Gena pääsi AVO radalle Hannele Pirttimaan ja tuomariharjoittelijan tuomaroimaksi. Gena oli veryttelys tosi hyvän tuntuinen, mutta hallissa alkoi nenä käymään. Hieman arvelutti radalle meno ja sehän kostautui. Jo heti ensimmäisellä kyltillä tuli uusiminen ja sekin meni plörinäksi....Hirveän hyvä ei ollut fiilis jatkaa rataa. Sitten useammilta kylteiltä -1vp ja toisenkin uusimisen jouduin tekemään kun jostain syystä pyörähdys oli Genasta aivan uutta. Houkutukset ja hypyt sujuneet molemmilla avo radoilla. Radalta poistuessa olin varma ettei hyväksyttyä saada, mutta tulos olikin 79p, joten oli hyväksytty. Tuomarin kommentiksi sain "Sujuva rata", mitä se ei minun mielestäni ollut.

Fanny pääsi kisapaikalla myös jaloittelee ja hieman tekee aivotyöskentelyä. Parkkialueella neiti sai oman treenin. Fannyn kanssa kun on nyt aloitettu Rallyn alkeiden opetus. Fanny on yllättänyt positiivisesti. On nopea oppimaan kun vain sen kanssa tekee asioita. Kun on käskyn alla, tekee todella kuuliaisesti ja hyvällä draivilla, mutta kun palkkaa niin homma aina leviää ellei ehdi ajoissa käskyttää uutta tehtävää. Mutta hyvät treenit saatiin :)


10.10 suunnattiin tyttöjen kanssa Kouvolaan Kirsi Petäjän ja tuomariharjoittelijan pitämään AVO kokeeseen. Hieman mietitytti koepaikka, kyseessä KSSK halli jossa ollaan agilitykisoissa käyty useamman kerran. Gena menikin halliin joka kerta takajaloilla pomppien aivan innoissaan, mutta hyvin joka kerta kasasi itsensä kuuntelemaan. Hallin toisessa päädyssä oli jokin näyttely ja tottakain juuri lähtökyltillä ollessamme siellä alettiin hurraamaan ja taputtamaan oikein kovaan. Genahan siintä kiinnostui, mutta jotenkin sain sitten huomion ennekuin lähdettiin liikkeelle. Mutta eihän tuo rata hyvin alkanut kun aloitettiin heti eka kyltti uusimalla. Sitten sain vähän kuulolle paremmin. Mut jo heti neloskyltillä uusin tehtävän kun luulin et oli mennyt plörinäksi (olikin vasta -1vp), mutta uusimisestakin saatiin -1vpx2. Muuten sitten alkoi työskentely sujua, mutta en ole tyytyväinen vasempiin käännöksiin mitkä toimi Lahdessa jo paremmin. Nyt oli niissä vähän hitaan oloinen, jopa haluton, joten ei täysin sujuvia olleet. Pikku virheitä tuli, 86p saatiin radalta tuomarin kommentilla "Hieno kontakti". Saatiin RTK2 koulari ja menolippu seuraavaan luokkaan.

Fanny pääsi myös Kouvolassa ottamaan tuntumaa kisameininkiin ja koira vilinään. Mentiin ihan halliin nyt kun luokkien välillä oli aikaa ja Genan papereita odottelin. Kun Fanny ei ollut käskyn alla, haukkui ja kommentoi muita koiria, mutta kun oli käsky päällä niin neitihän teki vaikka mitä muiden koirien lomassa hyvällä keskittymisellä. Perusasento, kontakti ja seuruu peruskäännöksillä toimi oikein mallikkaasti :)


Nyt sitten Genan kanssa alkaa kova treeni, paljon uusia asioita pitäisi opetella, etenkin kun pitäisi opetella oikealla puolella seuraaminen ja siellä tehtävät liikkeet sekä puolen vaihdot. Niin ja vierellä peruuttaminen kuulostaa haastavalta, edessä Gena sen kyllä tekee mutta on vasta mes liike. Voittajissa tulee myös käytösruutu. Paljon kaikkea mahdollista uutta, eikä olla yhtään mitään pohjia tehty kun keskittynyt vain avoon. Marraskuun lopulla olisi kotiseuran koe, nyt kovasti yritystä josko sinne mentäisiin edes kokeilemaan voittajaa vaikka kaikki ei olisikaan vielä kunnossa. Saisi vähän tuntumaa ja ratatreeniä.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti