perjantai 10. lokakuuta 2014

Genan agility treenejä

Fannyn aloitettua juoksunsa ja lähdettyään astutusmatkalle, otti Gena Fannyn paikat treeniryhmissä haltuun. Ensin meillä oli vuorossa 7.10 Laun treenit, meillä oli kunnon ratatreeni tiedossa. Kolme osallistujaa vain, joten treeniaikaa oli jokaiselle kunnolla. Marianne oli edelleen todella tiukkana ohjauksista ja siintä missä ohjaaja on  ja missä kohtaan antaa ohjauskäskyt. Miun pitäisi alkaa miettiä niin, että ohjaan ponnistuskohdan mukaan enkä esteen mukaan. Tällöin ehkä miun ohjaus olisi edes jotenkin ajoissa.

Rata oli 22 (21-42) estettä pitkä. Jo heti kakkosesteen eteen piti tehdä vekki, jotta koira kääntyi hyvin kolmoshypylle. Siintä niisto+persjättö kolmosella ja putkeen irrotus. Persjättö ja jaakotus vitoselle josta puomille. Puomin jälkeen ihan turhaan tahdoin ottaa haltuun vaan olisi heti puomilta pitänyt irrottaa putkeen. Putken jälkeen oma sijoittuminen tärkeää,  jotta oma liike säilyi jotta sai rytmitettyä ja käännettyä A:lle. Kepit sujui Genalle hyvin, sain jopa yllättäen pikku etumatkaa. Keppien jälkeen kuljetus esteen taakse + pakkovalssi + jaakotus, jolloin pääsin irtoamaan paremmin koska halusin ehtii tekee hyppyjen (32-33) persjätön. Sitten piti luottaa että koira suorittaa esteet vaikka otti sivuetäisyyttä ja tein 35-36 väliin persjätön. 37 tein takaakierron niisto+persjätöllä jolloin päästiin hyvällä linjalla kepeille. Loppu meni omalla painollaan. Radassa etenkin 22-23, 31 ja 37 oli haastavia kohtia, oli muitakin, mutta noissa ajoitus oli todella tiukalla. Gena rupesi lopussa vähän hyytyy, mutta kaikkensa antoi.


Eihän tätä nyt yhteen iltaan voitu jättää, joten seuraana iltana Lemille Kiitorekun viimeisiin hallitreeneihin siellä (uusi halli valmistumassa Lappeenrantaan).  Täytyy tunnustaa, että pientä hallia ei tule ikävä eikä etenkään kahta pylvästä hallissa joihin meinaa aina törmätä. Toisaalta koirien pyöritys onnistuu kyllä ja ansa esteitä on harjoiteltu. Ei treeni ole huonoa ollut. Nyt tiedossa isompi, valoisampi ja lämmin halli!!!

Viimeiseksi radaksi Kirsi oli tehnyt oikean dementia radan, ei meinannut millään jäädä mieleen. Ja heti alkuun meinasin mennä pää edellä tolppaan mikä oli putken vieressä kun oikein antaumuksella saatoin putkeen. Aloitukseen voimakas ennakoiva valssi ja saatto putkeen. Putkessa koiran tuli saada tieto mihin sitten joten ajoissa "karjuntaa", jotta tuli kolosen suorittamaan. Sitten pitkä kuljetu kepeille. Vitoselle ensin mietin valssia, mutta itseasiassa rytmitys oli parempi. Gena kääntyi rytmityksellä tosi hyvin ja linja oli parempi sekä vauhti säilyi. Seiska putkelle irtosi helposti ja kasin rytmitys ennakoiva toimi. Oma asento ysille mentäessä tärkeä, jotta otti oikean eikä yritä selän takaa lähimpään. Kympille takaakierto + niisto josta puomille. 12 hyppy oli aluksi todella haastava, siinä nimenomaan ennakoivan valssin ajoitus oli tärkeä sekä oma linja. Välillä tuntui, että 13 putki tuli ihan puskista, etten nähnyt sitä kun katse oli niin koirassa. 14 hypyltä kepit oli haastavat jos ei oma asema ollut kohdillaan, muuten herkästi Gena otti väärän välin. Sain kepeil sen verran etumatkaa, että tein persjätön!!!! 16 hyppy takaakierto + niisto+ persjättö josta puomi lopuksi. Radalla oli paljon haastavia kohtia etenkin kun meinasi unohdella mihin piti mennä. Mutta kyllä myö se rata lopuksi mentiin aika huikealla suorituksella eikä Gena tällä kertaa hyytynyt! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti