perjantai 17. lokakuuta 2014

Fanny astutusmatkalla + Gena nautti olostaan

 
Hessu & Fanny (c)Anne L.
Lomamatkalta kotiuduttua en ehtinyt montaa päivää Fannyn seurasta nauttia. Vein Fannyn 4.10 kasvattajan luokse, joka viikonlopun aikana toimitti Fannyn Kuopioon uroksen omistajan hoitoon. Fannyhan siis aloitti kovasti odotetun juoksunsa lomareissun aikana. Fannylle oli valikoitu urokseksi Ihahhurja Arne "Hessu" jo hyvissä ajoin. Hessulla ei vielä ole jälkeläisiä, mutta oikein mukavalta urokselta vaikuttaa. Uskon, että pennuista tulisi hyviä harrastuskoiria kun Hessullakin agility sujuu kivasti :) On Annen mukaan luonteeltakin sosiaalinen ja avoin, ei rähisijä luonne. Paimennustestattu erittäin hyvällä arvosanalla sekä jalostustarkastettu erittäin hyvä laatuarvostelulla. Hessu on harmaanruskea ja sillä töpö häntä. 


Fannyn & Hessun ensikohtaaminen (c)Anne L.
Hessulla ja Fannylla oli alusta lähtien yhteiselo sujunut hyvin. Fanny oli itseään tarjonnut ensimmäisestä päivästä lähtien, mutta Hessu osoitti kiinnostusta vain kuonollaan. Annen kanssa melkein jo alettiin miettii, että eihän myö nyt myöhässä voitu olla kun juoksun alusta oli 8-9vrk kun Fanny Kuopiooon vietiin. Fanny kävi jopa testeissä, ja sen mukaan juoksu olisi loppumassa/loppunut, mutta testin jälkeen touhu vasta alkoikin kun Hessu aloitti astumisyritykset. 14vrk (tärppipäivä) kohdalla sitten alkoi tapahtua todenteolla ja Kuopiosta saatiin tieto onnistuneista astumisista nalkkien kera. Ja kun koiran sitten sain kotia 13.10, Anne kertoi että Hessu ja Fanny olivat olleet ihan säädyttömiä. Siellä oli lähes kymmenen kertaa jääty nalkkiin.. :O Fanny edelleen tiputteli kun tuli kotia, joten hieman ihmettelen tuota testin tulosta, että olisi juoksut olleet ohi jo 13vrk kohdalla kun uroskin silloin vasta todella syttyi. Nyt kovasti odotellaan 4 viikkoa, että päästään ultraan varmistamaan tilanne. Toive pennuista on kova, joten Fanny jää nyt treenitauolle ja Genakin kanssa mietitään tarkkaan missä liikutaan. 
(c) Evi
Gena nautti todella olostaan kun Fanny lähti reissuun. Ensimmäisenä päivänä vähän kyttäili autoa ja ei niin halunnut jäädä kotia jos minä lähdin, mutta ihmeen nopeasti asettui. Toisaalta Gena ehti pitkään asustella ainoana koirana ennen Fannyn syntymää. Gena otti oikean huomion kerjääjän roolin. Nautittiin rapsutuksista, leikittiin ja tehtiin aivonystyröitä aktivoivia asioita. Gena pääsi mukaan tallille ja käytiin agilitya treenamaassa. Gena otti ilon irti.
(c) Evi
Fannyn tullessa pihalle reissultaan 13.10, Gena haisteli hyvin tarkkaan niskakarvat pystyssä ja seurasi tarkkaan Fannyn jokaista askelta, mutta siihen jäi. Lauma asettui omaan uomaansa, ei mitään sanomista tullut. Gena kylläkin selkeästi ollut todella huomion kipeä ja mustis Fannyn tultua. Tulee herkästi väliin jos Fannylle antaa huomioo. Raasu joutuu taas jakamaan huomion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti