tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vapaa viikonloppu - touhua riitti

Vapaa viikonloppu, jotenka se piti tottakain käyttöö hyödyksi ja tehdä vaikka mitä. Perjantaina suuntasin heti töistä tultuani tyttöjen kanssa Saimaan jäälle. Miten siellä olikin niin rauhallisen hiljaista kun muita ei näkynyt, aurinko paistoi ja kaupungin melu ei kuulunut. Tytöt nautti kun pääsivät juoksemaan/rallattamaan vapaasti. Fanny kuuliaisesti juoksi miun ja Genan väliä kun Gena meni minne nenä vei ja tuli aina välillä pitkän matkan päästä perässä. Sallittakoon tämä kun ei ollut muita lähettyvillä. Tajusi kyllä kun kutsutaan, että voisi tulla perässä vähän nopeammin ;)

La meinasi tulla vähän kiirus kun olin jostain saanut päähäni että LAUn epikset alkaa 12, mutta ilmo olikin jo 10.30...onneksi katoin netistä 10.15, joten koirat äkkiä autoon ja hallille. Gena pääsi juoksemaan yhden radan verran (2-3lk) Kirsi Kyröläisen tuomaroimana. Todella hyvän radan oli tehnyt. Napakka, koko ajan tapahtui jotakin ja sai olla tarkkana ohjauksen kanssa, sekä estekapasiteetti oli hyödynnetty hyvin. Lähdin asenteella, että mennään pitämään hauskaa, eihän Gena ole maaliskuussa tainnut esteitä edes nähdä. Tottakai myös halusin vähän nähdä miten yhteistyö toimii ja miten esteet handlataan, että voisiko ajatella kisoihin menoa, vaikka treenit jääneet vähälle. Koska en ollut asettanut mitää tavoitteita yms, ei pahemmin jännittänyt radalle meno. 2 otin takaakiertona tehden valssin. Ennen puomia pieni vedätys/haltuunotto että ottaa puomin. 7 jälkeen vielä valssin, A:n jälkeen olin ajatellut valssia, mutta tilanne tuli niin nopeasti, että vaihtui takaaleikkaukseen muurilla. Tämä toimi ok, vähän jouduin Genan linjaa työntää renkaalle. Kepit meni napakasti. 15 putkella tein virheen. En saattanut tarpeeksi pitkälle vaan otin liian aikaseen askeleen vasemmalle ja Gena muuttikin putkeen menon menoksi A:lle. Loppu menikin ihan hyvin. Harmittava oma virhe aiheutti hylkäyksen kun muuten meni puhtaasti ja hyvällä vauhdilla koko rata. Hyvä fiilis jäi ja nyt näki mitä oikea asenne tekee, yhteistyö toimii heti. Tästä hyvä jatkaa Kouvolan kisoihin 6.4.


Kuva suuntaa antava, estekulmia muutettu (c)KirsiKyröläinen

Fanny oli mukana turistina. Sai sosiaalistamistreeniä sekä opetella malttia muiden läsnäollessa. Kylhän sieltä sitä haukkua taas tuli, mutta tosi nopeasti tajusi, että kun hiljeni ja katsoi minua niin namia tuli ja alkoi tarjota sitä. Tehtiin sitten siinä häiriössä perusasentoa, katsekontaktia, maahan menoa sekä näyttely seisontaa :)

Sunnuntaina sitten Fanny kyytiin ja Saimaan Pelastuskoirien mätsäriin harjoittelemaan pääsiäisnäyttelyä varten. Taas piti odotellessa ilmoitella itsestään, mutta pienten koirien kehässä Fanny oli aivan mahtava. Seisoa napitti niin kauan paikoillaan kun oli tarvis, antoi korjata jalkojen asentoa. Esitti liikkeet puhtaasti ravaten ilman Fannymaisia metkuja. Oli kehässä hiljaa koko ajan. Pöydällä antoi tuomarin kopeloida niin paljon kuin tämä tahtoi. Tästä Laurikaisen Lindalle iso kiitos kun käytti aikaa koiran tutkimiseen! Saatiin pun, ei sijoituttu. Todella tyytyväinen olin päivän antiin. Juuri sitä mitä tarvittiin ennen virallista näyttelyä. Kyllä uni maistui Fannylle loppu päivän kun mätsärissä vierähti 3h kun pieniä koiriakin oli jopa 56.


(c)Jonna Savukari
Coudin kanssa myös viikonloppu oli antoisa. Pe ja La keskityttiin mein vaikeimpaan askellajiin, laukkaan. Ravi mennyt huimasti eteenpäin, mutta laukka jammaa samassa, joten nyt sen kimppuun kun kenttien pohjat antoivat sille myöden. Paljon rauhallisia nostoja ja laukan kokoamista, pe jo edistyttiin ja la Coudi yllätti minut todella ja siellä pystyi jo nauttimaan kun laukat oli pyöreetä/koottua ja rauhallista. Mitä lie oli yön aikana tapahtunut. Su sitten samoiltiin pellolla syvässä hangessa. Ma (18.3) meillä oli Ahtiaisen Jussin valmennus ja olin taas niin onnellinen tunnin jälkeen. Jo heti alkuraveissa sain palautetta, että töitä ollaan tehty kun hevonen liikkui jo ihan eritavalla alkuraveissa, takaosa teki töitä. Treenin edetessä vain liike parani ja Coudin vatsalihaksetkin saatiin näkyvästi töihin, ja koko kroppa. Nyt sitten jätkä päättikin heittää etukengät menemään, treenit hetken seis kun kengittäjä sairaana :/ Just näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti