sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Teho viikko

Koulun penkille hiihtoloman jälkeen istahdettu taas, mutta sen ei annettu häiritä muuta touhua. Koirien kanssa tiistaina käytiin ensimmäisessä toko treenissä tämän vuoden puolella. Jokainen oli suunnitellut pari liikettä mitä halusi treenata ja muut avusti ja ohjeisti. Genalle olin valinnut ihan ALO luokasta mein ongelmat eli paikkamakuu, liikkeestä maahan ja hyppy. Sain kivoja vinkkejä palkkaukseen. Maltilliseen työskentelyyn paikkamakuuseen, useita toistoja ja muistaa aina vapauttaa joka kerran jälkeen. Liikkeestä maahan sain hyväksi vinkiksi että ensin koiran osattava mennä maahan missä vain ja milloin vain, sitten kyllä osaa liikkeestä mennä maahan. Samaa voi opettaa liikkeestä seis. Toko hypyssä lähdettiin pitkän tauon takia ihan namialustalla ja oli todella herkässä menossa sille. Välillä palkkaa ja välillä ei, itse myös palkkaamaan hypyn taakse. Kotona tottakai piti heti testata maahan menoa ja ai että mie olin iloinen miten toimi. Oli missä vain niin käskykin maahan ja sinne meni :) Itsellä myös tärkeetä olla tarkkana ettei miun pää liiku käskyssä. Paikkamakuussa otin vain ½min ihan lähellä ja siinä robottimainen seisominen, ei liikkumista tai rentoutta jotta osaa kisatilanteessa olla miun jäykän olemuksen kanssa.
Fannylle olin suunitellut perusasentoa, paikkamakuun alkeita ja hihna seuraamista. Noh, Fannyhan otti kamalat kierrokset ihmisistä ja parista koirasta. En meinannut saada mitää kontaktia, joten treeni meni siihen että haettiin kontaktia (koiraa ottaa itse). Haukkui ja pyrki muiden luo, aina kun vähänkin miuhun päin käänty tai vilkaisi, piti palkata. Koko ajan parani ja parani. Tuli tosi kurja olo vaan kun Fanny osaa asioita ja kesällä ja syksyllä yhteistreeneissä oltu, nyt ei sit yhtää kyennyt keksittyy :(

Viikonloppuna päätin pistää polven testiin kun oli alkuviikon ollut hyvän tuntuinen. Lauantaina oli aivan upea aurinkoinen pakkaskeli. Muutkin olivat tämän huomanneet ja jäällä oli ens alkuun tungosta. Niin hiihtäjiä kuin pilkkijöitä, mutta ainut jalan liikkuja taisin olla mie. Päätin kiertää Mikonsaaren jäällä ja matkaa vissiin kertyi joku 5,2km. Nuoskakeli yhdistettynä nyt kovila pakkasilla oli aiheuttanut sen, että lumikerros kesti mukavasti miunkin kävelyn. Ihan yksittäisen kerran jalka upposi polveen asti, muuten oli oikein ihana kävellä auringossa. Vähän oli napakka tuuli, mutta sen ei annettu häiritä. Ens alkuun tytöt sai tyytyä hihnassa tallusteluun, mutta kuhan päästiin hiihtoreitiltä syrjemmälle, johan alkoi pikku koirilla rallatus :) Voi sitä riemua. Valitettavasti en ollut tarkistanut kameran akkua, joten kuvat jäi hienossa kelissä saamatta. :/

Viikonloppuna oli myös Fannyn tehotreenit agilityn suhteen Kiitorekulla Lemillä. Gena pääse pe sekä su mukaan seuraneidiksi, ja taisi vähän tästä kohtalosta ottaa nokkiinsa. Su nimittäin treenien jälkeen ärisi jonkun verran Fannylle kun päästin irti juoksee. Noh, saivat välit selviksi, voitiin taas leikkiä. Siinä leikin tuoksinnassa Gena sitten otti pienen voltti lähdön kun juoksi päin Fannya. Hetken haukoin henkeä, mutta kun sama juoksu jatkui sen jälkeen, huokasin helpotuksesta. 


Perjantaina Raija oli weimari Millan kanssa meidän seurana Sampon opissa. Tehtiin parissa pätkässä tehtäviä. Vähän torstain penturyhmän hajut ensialkuun veivät Fannyn nenää, mutta sieltä kiituri lopulta löytyi. Irtosi tosi kivasti. Sain todeta että kaikissa tilanteissa joissa tarvitsen Fannyn huomion/haltuunoton miun pitää käyttää "Fannya" eikä tässä/täällä. Ihan erilainen reaktio oli, ilman Fanny käskyä 2 putki esim valui jopa ohi puomin :O Kepit meni tosi kivasti, pitkästä aikaan niitä mentiin. Kaikki verkot pidettiin, koska en ole päässyt tehotreeniä niistä ottamaan. 7 putkeen vienti oli haasteellinen kun putki hallin kulmassa, Fanny ei vaan tahtonut kääntyy putkeen vaan aina ajautui vasemmalle kun en päässyt ohjaa putken ulkoreunasta sisään kun seinä tuli vastaan. 13 niistossa huomasin, että osaa kyllä niiston, mutta ajoitus on herkässä ja TULE käsky toimi todella hyvin siinä kohtaa. Puomi otettiin erillisenä, en ole aikasemmin kontaktia ottanut radan yhteydessä. Fanny yllätti rauhallisuudellaan ja juoksi hienosti kontaktit kuten toivoin. Puomillakin sain TULE käskyllä lisää vauhtia.


Sunnuntaina Kirsi piti minulle ja Fannylle sekä Ennille ja mudi Ticolle treenit. Tehtiin kolme erillistä pätkää, haasteita löytyi kyllä taas. Jo heti 1-2 vienti mietitytti, miten Fanny irtoaa, mutta tässä taas nähtiin Fannyn ja Genan ero. Fanny irtosi nätisti 1 hypyltä suoraan putkeen, jolloin ehdin 3-4 välissä tekee persjätön ja jäädä ottamaan Fannya, jolloin takaakierto vasemmalta onnistui ja tuli parempi vienti 5. Jos ois oikealta tehny takaakierron, linja 5 olisi kärsinyt. 9-10 oli haasteellinen, ajattelin että olisi helpompi keppien puolelta, mutta Fannylle minua kohti hyppääminen on vaikeaa ja 10 hypyltä oli ajautua ohi ellen pyöristänyt linjaa. Putken puolelta meni mukavasti eikä hallin keskitolpat häirinnyt vaan ohjautui kyllä hyvin 10 hypylle. 10 hyppy onnistui heti kun otin voimakkaan vedon ja TULE käskyn. 12 niisto toimi jo paljon paremmin kuin pe. Loppu pätkää tehdessä alkoi Fannyn keskittyminen herpaantua joten sain tehdä triplatyön että saatin kerran läpi ja siihen oli hyvä lopettaa kunnon palkkauksen jälkeen. Etevä napero. Edelleen kohti hyppääminen suurin haaste, muuten kyllä ohjautuu hyvin ja irtoaa. Kirsi kommentoi mein keppejä tosi hyviksi, hyvä rytmi. Hänestä voitaisiin ottaa verkkoja jo pois. Kumpa saisin jostain sen ajan treenata. Kepit ja kontaktit tarvitsisi nyt tehotreeniä.

Jos koirien kanss oli tehoviikko, Coudin kanssa jäi laimeaksi. Onneksi jätkällä on ihanat ja luotettavat vuokraajat jotka tekevät jätkän kanssa hienoa työtä. On tässä nyt viime valmennuksen jälkeen kuitenkin töitä tehty, parit kankitreenit jopa tehty :) 18.3 onpi taas valmennus, sitä jo kuumeisesti odottelen!

1 kommentti:

  1. Kuullostipas ihan Aslakilta, meilläkin on nyt tullut paljon noita ''kyllä se on ennen tämän osannut'' juttuja. Kontaktit ja korvat tahtoo välillä hävitä jonnekkin. ;) Aslak tekee monissa treeneissä tosi hienosti, mutta sitten yhtäkkiä se ei olevinaan muka osaakkaan mitään käskyjä tai kontaktia. Mie luotan siihen että tuommonen asioitten ''unohtelu'' menee ohi sitten aikuistumisen myötä. :)

    VastaaPoista