torstai 8. syyskuuta 2016

Vauhdikas viikonloppu

26.8 Fanny kävi tutustumassa Emmi-Pet hammashoitoon kun Koirat Hoitoon tuli Lappeenrantaan. Hammaskiveä hampaista ei paljoa löytynyt, mutta tummentumaa/värjäytymää kylläkin. Mikä mahdollisesti tulosta paskan syömisestä ja röyhtäilystä (mahahapot). Täytyy todeta, että koin käynnin hyvin positiivisena kokemuksena. Sain paljon tietoa samalla kun koiraa hoidettiin, sain olla mukana ja koiraa käsiteltiin nätisti.

(c)Koirat hoitoon
(c)Koirat hoitoon
Fanny hurmasi ihmiset käytöksellään. Oli oikein nätisti koko putsauksen ajan. Hampaat saatiin hienon vaaleiksi. Kun neiti oli niin rauhallinen ja kärsivällinen potilas, annoin luvan, että saavat kokeilla uutta asiaa Fannylla. Ovat tähän astin pohtineet kuinka sisäpinnat saisi putsattua, ja olivat päivää ennen saaneet Saksasta vinkin ja Fanny sai olla nyt koekaniini. Lelu suuhun (minä pidin) jolloin sisäpinnat paljastui eikä koira pääse puremaan harjaan yms. Hyvin koira ystävällinen tapa minusta eikä Fanny ollut moksiskaan.

Puhdasta tuli
3.9 Fannyn kanssa suunnattiin Mikkeliin rallytokon kokeeseen. Tuomarina oli Taru Leskinen, joka oli meille jo hyvin tuttu. Todella miellyttävä ja mukava tuomari. Tällä kertaa hän oli suunnitellut lyhyen Avo-radan mikä hieman yllätti, mutta houkutusta osasin odottaa. Fanny tuntui olevan hyvin äänekkäällä/kommentoivalla tuulella. Käytiin käppäilee ja otettiin treeniä, mutta silti neidillä oli asiaa... Hirveän kovaa jännitystä en kuitenkaan onnistunut saamaan aikaiseksi. Tuntui luottoa olevan. Olihan edellisen päivän kenraali sujunut loistavasti. ;)


Tällä kertaa hihnan irroitus ei niin kovasti jännittänyt kuin ekalla kerralla ;) Mutta jotenkin aistin silti, että neidillä on menohaluja ja sen kyllä huomasi radalla. Sain laittaa töppöstä toisen eteen, kovasti yritti edistää ja ennakoida asioissa. Virheitä tuli ja kaikkea en menossa ehtinyt huomaamaan (-10vp). Pyörähdyksen istumista en huomannut. Nelos kyltillä "istu-vas90-istu" tarjosi ensin reippaan pyörähdyksen (taisi ekalta kyltiltä jäädä hyvin mieleen), uusinnan virhettä en huomannut. Houkutuksessa yhtä kohdetta kävi tutkimassa ja jouduin sitten hieman tsemppaa koko tehtävän läpi, taisin myös käsiä taputtaa jne. Juoksusta selvittiin hyvin. Eteentulossa jäi selvästi vinoon, mutta totesin, ettei uusiminen kannata. Kyltillä "istu-aksel oik-istu" Fanny ehti ennakoimaan ilman, että huomasin, joten -10vp. Maaliin kun päästiin, huokasin syvään xD Hihnaa laittaessa totesin ääneen nauraen "Voihan göötinpötkylä"...Tuomarin huomasin sivusilmällä ja hänkin hymyili/nauroi :D

Mentiin metsälenkille tuulettumaan ja löydettiin puro. Fanny kahlaili viileässä purossa tyytyväisenä. Ihan huikeat lenkkimaastot MAH:n hallin luona. Tuloksen kanssa ei juhlittu, 0 (60p). Ei tulosta saatu. Fanny tuntui olevan tällä kertaa yli vireänä kun Heinolassa oli ala vireä. Mutta opin tästäkin kokeesta paljon lisää, eikä tarvii oikeasti olla huolissaan Fannyn karkailusta. Ei Fanny nytkään muita katsellut, vaikka energiaa tursusi. Kentän tapahtumat kiinnosti enemmän. Kaikeksi yllätykseksi saimme luokasta Tuomarin Palkinnon! Kyllä tuli yllätyksenä! Tuomari oli tykännyt koiran iloisesta meiningistä :)

Ei muuta kuin uutta koetta kohti, se onkin sitten Piirimestaruus koe xD Sunnuntaina (4.9) meillä sitten alkoi taas ryhmätreenit joita olinkin kovasti odottanut. Tehtiin Fannyn kanssa avo-rata treeni. Vieläkin tuntui virettä olevan liikaa, mutta nyt hallitsin tilanteet paremmin. :) Kokeiltiin myös ensimmäisen kerran käytösruutua (voi/mes liike) istuen sivulla. Tehtävää on, istui aika ok mutta ääntä meinaa tulla jos ei käskyä hoe.


Sunnuntaina 4.9 suunnattiin takaisin Mikkeliin, nyt oli vuorossa NoseWork:n virallinen hajutesti. Tämä hieman sitten jännittikin. Paikkana koirien koulutukseen tarkoitettu huone/tila, jossa kokolattiamatto (kaikkineen hajuineen). Fanny suuntasi vuorollaan sisälle kahdella jalalla pomppien, aivan into piukeena. Lähtölupaa/käskyä odottaessa vielä veti, mutta kun annoin käskyn, hyppäsi askeleen eteen ja nenä meni maahan. Mie luulin omistaneeni göötin, mutta käyttäytyi kuin vihikoira. Mattoa haisteltiin hyvin kiihkeästi. Normaalisti en kohteita näytä Fannylle, mutta nyt oli pakko saada Fannyn huomio koreihin. Mentiin sitten korilta korille, välit nenä maassa ja sitten haisteltiin koria mikä tuli eteen jne.... Kyllä rupesi ahdistus nousemaan kun koira ei yhtään työskennellyt niin kuin yleensä ja olen tottunut. Mutta se haju (Eukalyptus) löytyi sieltä ja Fanny sen ilmaisi lopulta minulle. Aikaa meni vissiin puoltoista minuuttia, mutta kolme minuuttia oli aikaa. Testi suoritettiin siis hyväksytysti! JEE!!

Nyt Fannylla on oikeus osallistua 1luokan hajukokeisiin kuhan niitä aletaan ensi vuonna järjestämään. Treeniä tarvitaan vielä jokaisessa osiossa. Olisi tärkeää päästä erilaisiin paikkoihin treenaamaan, erilaisiin olosuhteisiin. Josko vielä möllikisoja tulisi tänä vuonna, toivon!

Uusi kisakirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti