perjantai 22. tammikuuta 2016

Vaikea vuoden vaihde, valvottuja öitä ja suuri stressi

Joulukuun alussa Gena aloitti fyssarin Kouvolan Univetilla Patricia Hirn ohjauksessa. Käynnit sisälsivät aina katsauksen, vesimatto treenin sekä lihashuoltoa. Gena alkoi upeasti vastaamaan fyssariin ja kotona tehtiin saadut jumppaohjeet tarkasti. Juuri ennen joulua kävimme vielä fyssarilla ja saimme Genan kanssa aivan huikeaa palautetta. Gena tekemässä huikeaa menestystarinaa selän kuntoutuksen kanssa. Ongelmia vain tuotti edelleen Genan hento lämpöily ja suurta ihmetystä kahden viikon aikana 2kilon painon pudotus, mitä ei lihaskato levon aikana selitä kokonaan.

Joulutonttu 22.12
Joulukuussa eläinlääkärin kanssa ihmeteltiin CRP:n tasaista arvoa 63-67 välillä sekä valkosolujen hieman matalaa arvoa. Ajettuihin karvattomiin läntteihin ei meinannut karvaa kasvaa ollenkaa, naama turvotteli välillä, ontumista välillä esiintyi eri jaloissa, lepäili mielellään mutta onneksi ruokahalu pysyi ja pientä lämpöilyä oli vähän väliä iltaisin.

30.12 <3
Jouluna sitten Gena otti selvän takapakin. Lämpö nousi yli 40C ja siintä eteenpäin oltiin riippuvaisia tulehdukipulääkkeestä, jotta kuume pysyi edes vähän aisoissa ja Gena olisi pirteämpi. Aamuisin lämpö oli normilukemissa, mutta iltaisin kipusi aina kunnon lukemiin. Kuumeen tultua kuvioihin, alkoi Genan takaosasta häviämään kaikki voima. Genan oli taas välillä vaikeampi saada takamusalleen ylösnoustessaan ja liikkuminen huonontui. Gena nukkui vain mielellään. 
 
12.1 Mitälie yrittää piiloutua?

Uuden vuoden aattona jälleen Kouvolassa, kuume tiukasti päällä ja ihmettelin Genan haukkuäänen muuttumista käheäksi, sekä syödessä nielasi voimakkaasti välillä. Kuorsaili, mikä ei ole Genalle normaalia. Kurkusta tähystyksellä koepalat, koska punakka, turvonnut ja epämuotoinen. Reilu kaksi viikko tuloksia Saksasta odotimme, eikä selittänyt muutakuin että tulehdusta sielläkin. Kylllä oli tuskaista odottaa niin pitkään tuloksia :(

17.1
Viikko ennenkuin kaikki päättyi, Gena alkoi olla apaattisempi ja liikkuminen entistä huonompaa. Fyssarillakin käytiin kun aika oli jo jouluna sovittu. Vesimatolla ei pystytty edes kuntoilee kun oli niin huonossa kunnossa. Lihashuoltoa Gena sitten sai. Takasissa ei ollut enää mitään lihaksia. :/ Liikkeiden arviossa onnahteli takasiaaan.

14.1 Kuvasta näkee Genan kuihtumisen :(
Gena piristyi pariksi päiväksi kun oli ohjelmaa (fyssari ja pari vierasta), mutta viimeisenä viikonloppuna kun kotia tulin töistä aamulla, sain todeta että jotain oli Genan voinnissa tapahtunut. Ontui pahasti vtj kuhan ensin tarkkaan mietti miten jalkoja asettelee että pääsee liikkeelle eikä kyennyt jumppia tekemään. Nukkui vain ja katse ei ollut Genan enää. Aavistelin että nyt viimeisiä päiviä vietetään. Sunnuntaina sitten viel tapahtui jotain selittämätöntä. Siirsin Genaa sohvalla kuten jo monen monta päivää. Gena kiljaisi todella voimakkaasti (kuin silloin kun jalka murtui), tämän jälkeen tärisi reilu puoli tuntia kauttaaltaan ja se kun alkoi helpottamaan niin 50x/min hengitti tunnin verran. Sen jälkeen oli jännittynyt, eikä nukkunut, koitti vain makoilla paikoillaan. Silmissä oli hätääntynyt katse, silmät todella suuret.Makoiltiin sitten yhdessä koko viikonloppu sohvalla. Ruoka maistui loppuun asti, söi kolminkertaisen ruokamäärän mitä ennen tätä kaikkea rumpaa.

14.1 Lepotauko
Maanantaina Kouvolaan Genan kanssa. Kesti olisi ollut valmis luuytimen tutkimiseen, oltaisiin vielä suu/kurkku (hampaat menny uuden vuoden jälkeen huonoon kuntoon nopeasti ja suu haisee) katsottu sekä ultrattu koko vatsaontelo. Epäilynä oli, että jossain voi jokin kasvain lymytä tai että meillä olisi jokin verisairaus. Tähän mennessä oli liuta labroja otettu, ultrattu munuaiset ja virtsarakko, ct kuvia, keuhkoröntgen ja kurkun tähystys + koepalat. Selityksiä koiran yleistilan romahtamiselle ei oltu vielä löydetty. Olisin kyllä halunnut saada selvyyden syystä, mutta pakko tässä oli koiraa ajatella....Gena ei ollut enää Gena eikä varmuutta ollut siintä että vaikka syy selviäisi niin voitaisiinko tehdä mitään. Oli aika lopettaa Genan kärsimykset.

17.1 Pöydän alla on turvallista, tuolista hyvä tuki päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti