maanantai 22. kesäkuuta 2015

Agilityssa parin viikon huili


27.5
Kun Fannysta ei vikaa löytynyt Fyssarin reissulla eikä lekurissa, oli aika palata agilityn pariin treenaamaan. Piti vain miettiä sopivia motivaatio juttuja joilla herätellä Fanny takaisin innostumaan agilitysta. Lähdettiin sitten siintä, että lentäviä lähtöjä jota ennen innostin lelulla. Pyrittiin tekemään suoria, vauhdikkaita suorituksia, jotta koiralla olisi kivaa, ei tehty rataa. Ihan vain max 4 esteen pätkiä, jonka aikana Fannyn mielenkiinto säilyi. Kokeilin myös palkka kädessä juoksemista, mutta Fanny nauliutui liikaa käteeni eikä enää suorittanut esteitä. Tehtiin vain max 4 toistoa suoritus ja se riitti. Hitaasti edettävä ja motivaatiota kasvatettava.


3.6
Kesäkuun ensimmäisissä treeneissä huomasin Fannyssa jo muutosta parempaan. Ensimmäisen treenivuoron veti todella hyvällä sykkeellä alusta loppuun, valitettavasti sama syke hiipui toiseen pätkään. Ei ollut samaa kipinää, mutta onneksi sain viimeiseen pätkään hyvän vedätyksen johon Fanny syöksyi mukaan. Aloitukset lentävällä lähdöllä, innostin lelulla ja palkka pysyi suorituksen ajan taskussa. Tehtiin taas ihan omia juttuja (pyörittiin 1,2,3, 17, 13, 14 esteillä) ja lyhyinä pätkinä.
Treenin jälkeen jäi jo aika kiva fiilis, koska Fanny oli ensimmäisellä pätkällä oma iloinen kiitäjä. Kyllä se sieltä löytyy pikku hiljaa.

11.6
Ennen Kiitorekun kesätaukoa käytiin vielä yksissä treeneissä ja onneksi käytiin. Olin yhtä hymyä treenien jälkeen. Fanny laittoi parastaan ja teki huikeat kaksi vetoa, mitään hyytymistä missään välissä ei tapahtunut. Fanny oli iloinen, kova menijä koko treenin ajan. Vauhti oli palannut ja menoa löytyi. Olin niin iloinen. Vaikea työ tehty, nyt vain edettävä edelleen varovaisesti, että ei mennä takapakkia, mutta jos tämä onnistuu, tämä työ kantaa pitkälle. Fanny oli oma itsensä. Tehtiin nyt max 5 esteen pätkiä ja kerran puomi mihin oikein imi innokkaasti vauhdilla. Tähän asti vinkupallolla palkannut, nyt kokeilin herkkunamilla joka suljetussa pääsiäismunan kuoressa. Nami tuntui olevan in, syttyi siintä vielä lisää. Pitää miettii palkkaus asiaa uudestaan, namin jälkeen lelu menetti suosiotaan. Mietintään nyt lelu johon sais namia piiloon.

Pari viikkoa treenattiin agilitya vain yhteistreeneissä, oma treenaus jätettiin jotta innokkuutta löytyisi enemmän. Nyt sitten Kiitorekun treenit jäi kuukauden kesätauolle ja Fannyn kanssa taukoa heinäkuun alkuun asti. Sitten jatketaan agilityn kanssa motivaation kautta, sekä uusien lelujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti