sunnuntai 5. tammikuuta 2014

SERT -> nousu kuninkuusluokkaan

Yritä nyt tässä poseerata kun raakapakasterusto olis nenän edessä
Tänään se tapahtui, mistä on uneksittu, sitä on toivottu, siintä on haaveiltu ja töitä on tehty sen eteen. Tänään SERT ruusuke matkusti meidän tykö, tämä tarkoitti sitä, että Gena siirtyy kuninkuunluokkaan ( 3 luokkaan) agilityssa. Matka on ollut pitkä ja kivinen. Jo ykkösluokkaan meinasi tiemme jäädä Genan takajalan murtuman myötä. Kuin ihmeen kautta siintä kuntouduttiin vielä agilityn pariin ja parilla startilla kakkosiin. Kakkosissa sitten huomattiin ettei vauhti tunnu riittävän, yliaikanollia sateli. 2012 kausi ei tuonnut kummoisia tuloksia kun ruvettiin Genan kanssa hakemaan uutta asennetta radalle ja sitä myötä vauhtia. 2013 kaudella vauhti oli löytynyt, mutta se tarkoitti sitä, että virheitä sateli kun ohjaaja oli ihmeissään. Syksyllä 2013 toinen Luva saatiin ja nyt tänään Kotkassa viimeinen tarvittava. Jalan murtuman lisäksi on tähän mahtunut mm. vatsa operaatiota ja muutama lihas revähdyskin... Kaikki on tehty voitettavaksi, ja niin ollaan Genan kanssa tehty :) Nyt Genan agility uran tavoite on täyttynyt, olemma 3luokassa. Tulevat startit otamme opin ja hauskan pidon kannalta, emme lähde tiettyjä tuloksia hakemaan. Jos hyviä tuloksia tulee, se on vain plussaa :)


Kotkassa oli tänään (5.1) Sari Mikkilä tuomarina, hän oli tehnyt todella miellyttävät radat. Radat olivat selkeät ja johdonmukaiset, mutta ansoja löytyi matkalta. Jo alku suoralla tunsin, että Gena ei ollut parhaimmassa tikissä, ei parasta vauhtia saatu ulos. Keppien aloitus löytyi, mutta juoksi ekasta välistä vain läpi, kun pyysin takaisin, pujoitteli takasinpäin kolmisen väliä joten HYL. Keinu oli hieman varovainen. 11-12 hyppyjen väliin persjättö, joita yritän nyt saada mukaan radoille. Puomin alastulon otti, mutta sitten en saanut heti haltuun vaan nakkasi hypyn, vaikka olis pitänyt jyrkästi kääntyä putkeen. Noh, hyl siellä jo oli alla. Tehtiin ne virheet niissä, mitä ounastelin, eli kepit ja puomilta putkeen vienti. Kisaturistina meillä oli Juuli, ja hänen mukaan rata oli hyvä ja koira liikkui. Itsellä kuitenkin jäi vähän nihkeä olo radasta. Rupesin miettii, että olinko liian ahne ja ilmoitin liian aikaisin radoille. Oliko Gena sittenkää valmis vaikka viime treenit oli hyvät? Vaikuttiko se, että Fanny-maskotti ei ollut mukana kisareissulla kun Fannylla juoksut? Ei näitä aina voi tietää.


Toisena ratana oli myös agilityrata, jolle lähdettiin katsomaan miten Gena mahtaa liikkua toisen radan. Gena olikin paljon parempi toisella, ei haahuillut ajatuksissa kuten ekalla ja ohjautui paremmin, mutta edelleen terävin vauhti hukassa. Itse pyrin olee vain napakka ja auttaa koiraa niin paljon kuin mahdollista ja kannustaa. Radalta löytyi taas muutamia kinkki esteitä. Jälleen sain yhden persjätön tehtyä radalle 7-8 hypyn väliin, jes. Keppien aloitukseen menin nenästä vetää oikeaan väliin, keppeistäkin paras terä tuntui olevan hukassa. Keinu kans vähän hidas, mutta parempi kuin ekalla. Loppu suoralle kun kaarrettiin, laitettiin töppöstä toisen eteen ja toivottiin. Jäähdyttelyn jälkeen varovasti kurkkaamaan ilmoitustaulua ja siellä se koreili sij1 SERT -1.01. JESSS!!!!


Pittää tuota Genan olemusta seurata, että olisiko jokin lihas mennyt jumiin, kun vielä ma liikkui todella terävästi ja energisesti, nyt ei samaa traivia. Vai oliko väsymystä...

MUTTA MAHTAVA PÄIVÄ JA MAHTAVA VIIKONLOPPU

2 kommenttia: