lauantai 16. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Koulua on takana jo puolitoista kuukautta ja ylimääräistä aikaa ei ole lainkaan. Lisää tunteja tarvittaisiin päiviin ja reilusti. Kaikkeen ei vaan aika tunnut nyt riittävän. Coudillekin jouduin hommaamaan uuden vuokraajaan, kun itse ehdin tallille vain muutaman kerran viikossa, mutta kultakimpaleesta en tahdo luopua kokonaan. Onneksi löysin todella mukavan ja luotettavan vuokraajan, joka voi käydä useamman kerran viikossa. Coudin kanssa käytiin tammikuussa Ahtiaisen Jussin valmennuksessa pitkästä aikaa kun aloitti taas tuntien pidon Etelä-Karjalassa. Herran jestas mie olin kuollut tunnin jälkeen. Ei ainuttakaan huolitaukoa ja alun jälkeen askellajit oli joko ravi tai laukka. Meinasi lopussa jo paketti hajota vain siksi kun ei ratsastaja enää jaksanut. Jos yritin kädet halllita, alkoi jalat seikkailla jne... Coudi oli kyllä tunnilla mahtava, en olisi uskonut, että oltaisiin sellaisiin suorituksiin päästy vaikean 6kk jakson jälkeen, mutta kehuja saatiin, että ollaan menty eteenpäin. Kootussa hitaassa ravissakin jo takajalat koukistuu alle eikä liihottele alla omiaan. Maanantaina uusi tunti tiedossa, odotan innolla.



Göötitkin ovat päässeet tallilla oleilemaan, saavat samalla ulkoilua ja aktiviteettiä. Tuossa to kokeilin ratsastaa kentällä kun koirat olivat mukana tallilla, että mitä siitä tulee, ovatko jaloissa. Genaa ei edes kiinnostanut, mihin läksin, sillä oli ihan omat touhut menossa. Fanny seurasi taka-alalla kentälle asti hyvin tiiviisti. Piti seurata ettei mitää typeryyksiä tehnyt. Kentällä sitten antoi meidän olla ihan rauhassa ja sain tehtyä kunnon hikitreenin Coudin kanssa ihan rauhassa. Ei pyörinyt jaloissa ollenkaan :) Näppäriä tallikoiria!

Tytöt ovat myös olleet vähän ihmeissään kun isäni ei ole enää käynyt lenkittämässä niitä muutamaan viikkoon kun olen ollut töissä/koulussa antin ollessa töissä, vaan antin äiti käynyt päästämässä pihalle. Isällä murtui reisiluu ja lepoa onpi tiedossa jonkin aikaa ja tyttöjen hoidossa jonkin aikaa muutoksia siksi. Välillä ovat jopa joutuneet olemaan kotona sen 8-9h itsekseen, jos en ole päässyt työpäivän aikaa piipahtaa eikä anoppi ole päässyt käymään :( Nyt sitten ollaan käyty vanhempien luona isää piristyttämässä tyttöjen kanssa. Tytöt tietää heti mistä rapsutuksia saa, niin paljon kuin tahtovat. <3


Molemmat tytöt on ilmoitettu omatoimiseen toko ryhmään. Sillä ajatuksella että Genan kanssa jatketaan toko kokeissa käymistä ja TK1 metsästystä ja Fanny oppisi työskentelemään muiden koirien läsnäollessa, ettei tartteisi haukkua. Fannyn kanssa tottakai tavoitteet myös toko kokeissa, mutta askel kerrallaan. Ensin saatava käytös kohdilleen. Gena tarvitsee paljon apuja paikkamakuuseen ja tokohyppyyn. Kotona olen molempien kanssa treenannut. Genan kanssa pääpaino perusasento + paikkamakuu. Fannyn kanssa perusasento + paikallaolo. Fanny yllättänyt ja pysynyt paikoillaan vaikka olen liikkunut/tanssinut/kevyesti hyppinyt, vielä kun sama saataisiin siirtyy agilityhalliin näin ensi alkuun, sitten paikkamakuuseen tartutaan. Genalla jopa paikkamakuu tosi herkässä kotosalla :/ Genan kanssa myös otettu ensi tuntuma toko kapulaan ja sen suuhun ottoa alettu totuttelee. Suuhun ottaminen ei ole ongelma, tarttui siihen heti. Tarkkana vain oltava ettei ala puremaan. Nyt vain yritettävä saada pitämään pidempää ja pidempää suussa, että voisin laskea hetkellisesti/kevyesti irti kapulasta.

Torstaina (14.2) ystävänpäivänä Juuli ehti Thaimaan reissun ja Leville paluun välissä nähdä sen verran että käytiin koirien kanssa lenkkeilee gööttien sekä Novan ja Taavin kanssa. Mukaan lähti myös Laura Saimin, Sinan ja Ulpun kanssa. Ulpu on uusin tulokas laumassa, ihastuttava aussi pentu, joka vielä vähän arka. Fanny ja Ulpu löysivät yhteisen sävelen, leikkivät ja telmivät kuin olisivat ennenkin nähneet. Pitää lenkkeillä jatkossa myös Laurankin kanssa, saavat Ulpu ja Fanny telmiä ja tekee Fannylle hyvää oppia olemaan muiden kanssa. Sain myös ilo uutisen kuulla, että Hilma astutettu ja nyt toivotaan että pikkuisia sammari adhd pentuja syntyy :) Ja toinenkin ilo uutinen tavoitti minut myöhemmin, Juuli mahdollisesti kesäksi jäämässä Lappeenrantaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti