lauantai 5. tammikuuta 2013

Vuosi vaihtui

Vuosi on vaihtunut ja uudet kujeet sen mukaan. Tässä kohtaa ilmeisesti pitäisi kirjoittaa edellinen vuosi pakettiin ja miettiä tälle vuodelle tavoitteita. Mutta olen siinä niin huono, että aina ne jää tänne kirjoittamatta.



Vuosi vaihtui itselläni työmaalla, ja johan oli hiljaista. Liian kilttejä juhlijoita täällä. Tytöt viettivät vuoden vaihteen kotosalla Antin kanssa. Genaa räiske häiritse, Fanny rupesi kuuntelee vasta kun enemmän alkoi jytisee. Viettivät suurimman osan ajasta mein kellarin leffahuoneessa, jonne jytinä/jyske vaimeni ja vahvarin äänet peitti osan. Siellä tytöt olivat ihan tyytyväisiä. Gena rassua myös stressasi samalla katolta tippuvat lumet, josta Gena ei tykkää lainkaan. Sen verta nuoska/plussakeliksi ilmasto muuttui.



Itse plussakelin takia onnistuin selkänikin saamaan aivan kramppiin kun pihalta sai kaivaa loskaa urakalla että sai autot pihaan. Seuraava yö meni valvoessa selkä säryn takia ja seuraava päivä meni ihmetellessä miten saada selkä kuntoon että perjantaina pääsee töihin lähtee. Tässä kohtaa hitaasti, mutta varmasti Coudin varustus ja selkään kipuaminen. On se ratsastus vaan niin ihmeellinen laji, alaselkä lähti liikkeelle ja oma liikkuminen helpotti heti. Illalla sitten saunassa sain yläselän pehmenee ja sekin alkoi helpottaa. Tänä päivän myös tytöt pääsivät tallille piiiiiitkästä aikaa. Syksyn kurakelit jätti tytöt kotia, nyt koska lenkkeily selän kanssa mahdotonta, tytöt mukaan tallille touhuamaan. Ja tytöt olikin ihan innoissaan. Molemmat käyttäytyi hienosti, sain hoitaa Coudin rauhassa sekä pellolla ratsastus sujui hyvin. Koirat vahti pellon laidalla eikä tallin pihalla ratsastaessa menneet jalkoihin, tai jos sinne päin meinasivat, kielto riitti. Ja vaikka muilla kentittä myös oli ratsastajia, ei niitä menty häiritsemään. :)



Ja viimein tytöt osuivat samaan aikaan Kikin (Jorsakin Kira) kanssa tallille. Genakin oli Kikistä kiinnostunut, mutta Fanny ois etenkin tahtonut leikkiä. Kiki oli vähän järkyttynyt, kun niin innokkaita leikkijöitä tuli yks kaks luokse. Kiki on nyt n8kk ikäinen, toinen on vielä niin hoikan oloinen ja Fannyyn nähden pieni. Tulee vähän Gena pentuna mieleen kun Gena oli hoikka, Genalla kylläkin muuten oli kokoa. Toivottavasti Kikiä tytöt näkee useammin, uskaltaisi Kiki leikkiin ryhtyä. Sen verran fiksusti tytöt olivat tallilla ja sain ratsastettua, että saavat useamminkin varmaan tulla mukaan. Tallilla myös pyörähti labbis Rontti eikä sekään aiheuttanut sen ihmeellisempää...Genaa ei kiinnostanut, Fannya taas kiinnosti, mutta samalla vähän jänskätti.



Talli iltana myös saunottiin Fannyn kanssa, pidin löylyt kevyempinä niin neiti viihty yhtä kauan kuin minä lauteilla. :) Genalla jäi ikävä kyllä selkäni takia agility väliin. Pitää nyt yrittää ryhdistäytyä agilityn suhteen koirien kanssa, treenit jääneet todella vähäisiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti