lauantai 30. marraskuuta 2013

Fannyn agilitytreenausta


Keskiviikko iltana oli Kiitorekun treenit jälleen. Rata oli oikein mukava, muutama napakka kohta. Fanny oli tänään todella mahtava, todella kuulolla ja teki töitä innolla kuhan ensin alku hepulista päästiin. Tuntuu että tuo takin pois ottaminen ja pannasta eroon pääseminen aina aiheuttaa sen, että hetken hepuli hallissa ennenkuin rauhoittuu...Tästä pitäisi päästä eroon ajatellen tulevia kisavuosia. Alkuun myös nenä meni maahan herkästi, mutta kun pästiin alkuun ei loppu treeneissä vaivannut. Ekalla kerralla haki ohi A:n ja empi kiipeämistä, mutta sitten tajusin ettei olla Fannyn kanssa Kiitorekun A:ta koskaan tehty ja halli aika matala. Mutta kun sen kerran meni, ei enää ongelmia, vauhtia löyty ja kontaktit osui hienosti.

Yköselle lähetys ja valssi putkea ennen, kolmoselle pieni tyrkkäys. A:n jälkeen hyvä veto vasemmalle ja ohjauskäden vaihto ajoissa, että kääntyi tiukasti putkeen. Putkesta rauhallinen työntö kutosen taakse. Pituudella rytmitys ja kropalla kääntö. Putkea ennen tömäys (jalalla maahan, merkiksi hidastuksesta) ja äänellä reipas kutsu jotta tiukka käännös kympin takaakierrolle. 11 hypylle tein ensin varmana ohjauksena takaakierto + puolvalssi, mutta Sampo halusi että kokeillaan päällejuoksua. Itse sitä vieroksunut Fannyn kanssa kun ei oo oikein onnistunut ennen. Nyt sitten kävi kyllä selväksi, että Fanny sen osaa, tarvitaan vain toistoja ja vahvistusta. Huomaa miten vaikuttaa ihan vain estekokemus ja koiran parempi lukutaito (este+ohjaus)...mitä ei olla oikein edes tehty, meni heti ongelmitta. Palkalla vielä voi vahvistaa tiukempaa linjaa. Hypyltä työntä putkeen. 14 hypylle pieni vekki ja hyvä saatto.Yllätykseksi jopa kerran vedettiin rata puhtaasti läpi :) Kyllä tuosta naparosta on kehkeytynyt aikamoinen agilitytaitaja jo.


 Lauantaina koitti parinkymmenen päivän jälkeen viimein vapaapäivä töiden ja koulun ohella, joten tätä piti juhlia kunnon agilitytreenillä Fannyn kanssa (Gena edelleen lomalla, pääsi vain lämmittelylle ja jäähdyttelylle mukaan). Ensin otettiin energian purkuun irtoamista. Ensin kahdella hypyllä, sitten kolmella ja lopuksi putkeen. Vasemmalta ohjatessa meni joka kohdan reippaasti irroten eteenpäin. Oikealta ohjatessa alkoi kolmoshypyn jälkeen hakea keinua, joten ihan ei parasta suoritusta saatu vaan miun piti vähän avittaa jolloin en voinut jäädä tahallani jälkeen. Mutta muuten todella energistä etenemistä. 

Kun energiaa oltiin purettu, käytiin keppien kimppuun. Hypyltä vas puolta ohjaten ja putkesta oik puolta ohjaten. Vas puolelta ohjaten oli jotenkin epävarman oloinen ja herkästi hairahtui. Oik puolella oli taas vauhtia ja sai olla tarkka että viimeinenkin väli tuli otettua. Viimeisenä iloiset ja puhtaat suoritukset molemmilta puolin mihin oli hyvä päättää.

Kolmantena tehtävänä päällejuoksuharjoitus keskiviikosta innostamana. Ensin vas puolelta ohjaten. Tuntui että vähän liikaa käännyin vastaan...et oli puolvalssin ja päällejuoksun sekamelska jolloin kyllä tuli, mutta kun yritin saada omalta osaltani oikean niin Fanny ajautui ohi. Otin palkalla sitten, että sai palkan miun taakse hypystä. Oik puolelta ohjaten oli paljon paljon helpompi (tämä suunta tehtiin ke), miu asento parempi ja Fanny luki helpommin.

Lopuksi keinua ja vitsi, että olin iloinen niistä suorituksista. Meni iloisesti ylös ja jäi odottaa laskua ja iloisesti pois. Ei mitään hiippailua ja hipsimistä ylös pikku hiljaa. Otettiin sitten viereisiltä hypyiltä myös vauhtia ja nappi suorituksia saatiin. Mahtava napero!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti