perjantai 20. syyskuuta 2013

Viikon Agilitytreenit

Keskiviikkona oli odotetut Kiitorekun agilitytreenit. Tänään osallistuin Fannyn lisäksi myös Genan kanssa kun ryhmässä oli vajetta. Sain sitten juosta oikein urakalla. En vaan ehtinyt näkee toisten suorituksia kun toiset meni niin valmistauduin jo seuraavan kanssa. Kiperän radan pätkän Kirsi oli meille rakentanut. Haastetta nimenomaan toi se, että kun menin kahden kanssa, sama ohjaus ei toiminut toisella.


Genan kanssa aloitus ennakoivalla valssilla, jolloin kääntyi putkeen tiukasti. 3 hypylle sylikäännös pyörittäen lähimmän siivekkeen ympäri. Siinä piti vain muistaa olla oikeasti lähellä putkea, eikä mennä liikaa hyppyä kohti ettei ajanut koiraa takaakiertoon. 5 hypyllä takaakierto, päällejuoksu ja taakaaleikkaus putkelle. 7 napakka vienti kun oli hallin nurkassa, siellä valssi. 9 hyppy kuten 3. 11 hypyllä rytmitys ettei höngi putkeen vaan napakka käännös keinulle. Keinulla käskin odottaa alasmenolla ja siintä napakka vienti putkeen ja suht lähelle putken suuta ottamaan koira haltuun ja kuljetus viimeiseen putkeen. Keinu oli jostain syystä tänään tosi hidas.. :/ Genan kanssa sai olla napakka. Jos löysäilin liikaa, Gena ei ollut parhaimmillaan. Gena tarttee tietynlaisen napakkuuden ohjaukseen, jotta tietää ett nyt kans tehdään hommia...mut napakkuus ei tarkoita taas sitä että ääni muuttuu agressiiviseksi ja painostavaksi, silloin taas Genan meno kärsii eikä tahdo tehdä töitä. Viimeisellä pätkällä löydettiin tosi makeaa menoa, oli napakkuutta, koira teki todella hyvin töitä. Kumpa Mikkelissa la löydetään sama meno, silloin ei olisi mitää hätää.

Fannyn kanssa ensin otettiin keinu pari kertaa kun siintä ollut taukoa. Noh kaksi ekaa toistoa oli Fannysta järkyttäviä, sitten menikin vauhdilla loppuun eikä välittänyt pamauksesta. Fannyn kanssa ennakoiva onnistui hyvin, 3 hypyllä ei onnistunut sama kuin Genalla joten päätettiin sitten hypyttää taka siivekkeen kautta, mikä toimi hyvin. Rengas tuotti vaikeauksia. Jostain syystä Kiitorekun rengas oli nyt ihan mahdoton Fannyn tajuta. Tehtiin pelkkää rengasta, sitten hypyltä vauhtia...Kirsi oli palkkaamassa. Fanny vaikutti siltä ku ei olis koskaan rengasta nähnytkään :/ 5 hypyllä tahdoin tehdä saksalaisen, jouduin vain vielä pysäyttää siinä oman vauhdin, että Fanny tajusi hypätä...jos liikuin liikaa lähti kiertää koko hypyn. Fannya ei 7 kulma hyppy vaivannut lainkaan. Loppu 11-14 Fanny meni kuin vettä vaan. Ei haikaillut putkeen, tarvitsi hypylle saaton koska muuten lähti miun kääntävään ylävartaloon liian hanakasti. Keinun meni reippaasti, pimeään putkeen meni arkailematta. Olipas mahtavat treenit, kun vauhtiin päästiin Fannyn kanssa ja neiti alkoi keskittyä todella siihen mitä tehtiin. :)

Fannyn kanssa viimein päästiin ensimmäisiin ryhmätreeneihin hallilla. Ryhmä aloitti syyskuun ekalla viikolla, joten kaksi kertaa ollaan oltu pois ensi alkuun. Nyt sitten oli pakko päästä ja onneksi mentiin. Aluksi ajattelin, että mitenhän neiti suhtautuu, osaako keskittyä jne....Mutta ei kertaakaan mennyt muiden ryhmäläisten luo, vain kerran koutsin luo karkasi. Hallin ulkopuolella osasi pitää ääntä vähän liikaakin, mutta hallissa ei haukuttu (ei muille eikä vuoroa odotellessa eikä kun mie tutustuin rataan) mikä yllätti todella positiivisesti. Maija oli ottanut meille pätkän Iida Vakkurin möllien koulutuksen radasta, hyvä pätkä olikin. Sain tosissaan miettiä ohjauksia ja molemmat saatiin aivonystyröille töitä, sekä Fanny sai haasteita. Putkeen lähetys ja 2 hypylle odottaa tehden pakkovalssi ja 3 hypylle pääsiin testaa saksalaista. Pakkovalssi toimi kun jäin odottaa, jos tein vetämällä hypyn taakse itse liikkuin Fanny ajautui ohi. Saksalaisen ehdin kuin ehdinkin tekemään kun luotin vain siihen että mie voin lähteä liikkumaan ajoissa. Kerran palkkasin 3 hypyn jälkeen, että ymmärsi tulla hypyn yli miun ohjaukseen mukaan, sen jälkeen meni kuin vettä vain. 6-7 väli piti rytmittää, ensin piti odottaa ettei rynninyt kutoselle liikaa, sitten seiskalle kunnon vauhti ja irrotus putkeen (ja Fanny meni sinne :) ), jolloin ehdin putken vas pään ohi juosta ja pyöräyttää 9 hypyn siivekkeen ympäri. 10 hypylle heitto kropalla kääntäen...yllättävän hyvin niinkin kääntyi, mutta myös jaakotuksella sain kääntyy (mein eka yhteinen jaakotus Fannyn kanssa :) ). 11 hypyltä piti irrottaa pituudelle jolloin ehti tekee pituuden jälkeen persjätön ja takaakierron. Vitsi että oli mukava radan pätkä. Ensin tehtiin 1-5 pätkä ja sitten 8-13, jonka jälkeen yhdistettiin ja napero heitti koko radan puhtaalla suorituksella :D Aivan mahtava fiilis treenin jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti