keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Ahtiaisen valmennus ja osteopaatin tuloksia

Ihanaa kun pääsin pitkästä aikaa Coudin kanssa Ahtiaisen Jussin valmennukseen. Viimeksi pääsin Jussin tunneille heinäkuun lopulla, edellinen tunti jäi väliin. Onneksi sentään hevonen kävi osallistumassa vuokraajan kanssa. Nyt kovalla innolla tunnille maanantai iltana.

Aiheenamme oli tänään takaosan työskentely ja askeleen lyhentyminen. Tehtiin aika paljon ensin töitä käynnissä, mihin sitten alettiin lisätä ravia ja lopulta laukkaa. Jussi otti meistä mehut irti kun ei antanut huilin huilia :) Coudi on oikeasti alkanut kasaamaan itseään kunnolla, menee niin kevyesti hidasta käyntiä ja ravia. Ei tarvitse enää tapella eikä Coudi tunnu enää siintä herkästi vetävän nenään hernettä kuhan muistan tehdä sen oikein, muistan kiittää tarpeeksi usein. Kun sitten alettiin väistöstä nostaa laukkaa, niin johan alkoi heppa syttyä ja tulla tätä perus peruuttelua ja steppausta. Mutta enää se ei miuta hetkauta. tottunut jo siihen. Laukan nosti ja lähti siihen räjähtäen takaosalla, mutta joka kerta 1-2 askeleen jälkeen oli jo alla pyöreänä ja kokosi hitaaseen laukkaan. Jussilla oli hyvin viihdyttävää kun 4 hepasta 3 esitti vaikka mitä...oli kevyttä etupäätä, kevyttä takapäätä...oli humalaista kiemurtelua jne :D Oli kyllä todella mahtava tunti.

Viime viikolla hieman oli Coudin kanssa mielenkiintoisia ratsastuksia. Erityisesti laukassa ilmeni uusia ongelmia. Kun ympyrällä laukattiin vas laukkaa, Coudi vaihteli ihan itse laukkaa..milloin vastalaukkaa ja milloin jo takaisin...Erityisesti takaosa harrasti tätä, mutta myös etuosa. Piti sitten tehdä lyhyempää pätkää kun ajattelin että miun asento/avut ei kestä. Mutta Jussin kanssa kun aiheesta juttelin niin uskoi että osteopaatin avaamat lukot alarangasta ovat voineet tehdä sen, että Coudista tuntuu vapaalta laukata ja iloitsee että jalkoja voi "heitellä" joka suuntaan ilman ikävää tunnetta. Tuossa ajatuksessa on perää...katsellaan jatkuuko "ongelma" jatkossa vai saank pidettyä laukan kasassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti