perjantai 23. toukokuuta 2014

Lämmin keli treenata


Helteet jatkuvat, en valita koska kesää olen niin kovasti odottanut. Tiistai iltana saatiin ensimmäinen kunnon ukkonenkin. Fannya ei paljoa häirinnyt, tuli vain viereen makoilee, kun taas Genalle ukkonen on stressin aihe. Keskiviikkona kun menin Lemille Kiitorekun treeneihin, katsoin ympärille että pilviä seilaili joten toivoin kovasti ettei ukkonen pääsisi yllättää kun molempien kanssa oli tarkoitus tällä kertaa treenata. Onneksi ukkonen tulikin vasta puolen yön aikoihin, joten treenata ehti rauhassa, pilvet kylläkin auttoivat sen verran, että aurinko hävisi ja oli vähän inhimillisempää juosta heinikossa koirien kanssa. Meitä oli vain kolme treenaamassa joten sain ihan urakalla juoksea eikä taukoja paljoa nähty kun helteessä ei viitsitty liikaa treenata ja hioa. Koirat saivat kylmät pyyhkeet häkkien pohjille ja rätit niskaan, ei tarvinnut kuumuudesta kärsiä, kuten ohjaajan.

Fannyn kanssa pitää keskittyä treeneissä siihen että kun pääse pannasta, niin ei saisi kirmailla ihmisten luokse yms, vaan jäisi aloilleen ja alettaisiin treenaa. Tämä siksi ettei alkaisi kisoissa tekee samaa. 2-3 väliin kokeilin ensin persjättöä, väli oli kuitenkin turhan tiukka. Samalla huomattiin ongelma, Fanny ei tahdo aina tietää mihin käteen tulla vaan tekee omia valintoja. Tästä lähtien jään aina vaan odottamaan paikoilleen että tulee siihen käteen johon haluan ennenkuin matka jatkuu, muuten ei opi ja kuvittelee, että voi tehdä omia ratkaisuja. Toisella kierroksella 2-3 väliin valssi, mikä toimi todella hyvin. A:lle takaaleikkaus, ei ongelmia. Keppien aloituksessa vielä haasteita, tuntuu että aina vasta toisella menee oikein. Keppin jälkeen tarkkana, että ottaa koiran mukaan, jotta kääntyi tiukasti pituudelle. Irtosi putkeen sen verran hyvin, että ehdin renkaan taakse jo hyvin odottamaan, jolloin ehdin  10 hypylle tekemään valssia ja Fanny pääsi hyvin käätymään. 11-12 väliin valssi. 12 hypyn otin lähimmän siivekkeen kautta pyöräyttäen. Irtosi putkeen joten helppo persjättö jolloin sai hyvin törkättyä 15 taakse + valssi ja loppu kiri. Fanny oli helteestä huolimatta hieno :) Sain olla ylpeä kakarasta :) Itsekin sain positiivista palautetta Sampolta, olen kuulemma Fannyn kanssa paljon napakampi ja rohkeampi ohjauksissa kuin ennen. :) En enää epäröi ja ajattele, että kun se kakara joka ei osaa, nykyään mie vaan laitan sen tekemään ja kokeillaan erilaisia asioita. Lopuksi otin vielä parit kepit, rupesi aloituskin löytyy.

Gena oli into pinkeänä kun pääsi piiiiitkästä aikaa agilityn pariin. Ei ole tainnut esteitä päästä tekemään sitten Kouvolan kisojen. Vaikka oli kuuma, ei näkynyt menossa. Genan kanssa myös kokeilin alkuun persjättöä, taipui kyllä, mutta tappoi vauhtia. Valssi oli todella sujuva. Takaaleikkaus A:lle sujui, A piti kerran uusia kun loikkasi sen verran ylhäältä etten ollut varma oliko kontaktilla. Genakin teki ekalla yrittämällä aloitus virheen kepeillä, mutta seuraavat sujui hienosti vaikka oli mein vaikeampi puoli. Pituudelta ei oikein tahtonut irrota putkeen, joten jouduin saattelee. Se tarkoitti, etten saanut kunnon etumatkaa, joten 10 ja 11 hypyillä tuli kiirus. Ohjasin samoin kuin Fannyn. On nuo vaan niin käteviä kun kääntyvät pienessä tilassa ongelmitta. Huomaa kyllä koirista, että syksystä asti treenattu hallissa pienessä tilassa. Syheröt ei tuota ongelmia, mutta pitkät viennit onkin asia erikseen. Genan menosta jäi kyllä super fiilis. Josko Genakin pääsisi taas heinäkuussa viimeistään kisoihin kun työharjoittelu ohi.


Perjantainakin lämpöä riitti, joten ilmoitin koutsille että Fanny tulee treeneihin, mutta tehdään kevyt treeni kun seuraavana päivänä kisat. Noh, Fannyhan oli asiasta ihan erimieltä. Ensimmäiset treenit omanhallin pihalla ja näkyi hyvin selvästi aloituksessa. Ei sitten millään malttanut pysyä aloillaan, treenivuoron alku menikin sitten aina lähdön/paikalla olon koulimiseen. Eka yritys oli aika räpellys, Fanny kävi niin kierroksilla ettei korvia ollut joten eikun heti perään uudestaan. Sitten alkoikin ruutikirjoittaa. Kakkosella otin vastaan ja heitin yli, valssi kolmosen perään ja hyvin haki kepit :) Keppien jälkeen haltuun että ei mennyt väärälle puolelle hyppyä. Putkille hyvä saatto kädellä niin meni pidemmästäkin matkasta. Ulkokeinua Fanny ei olekkaan koskaan mennyt, oli siis oikein hyvä, että oli mukana radassa. Meni sen oikein mallikkaasti, rupeaa luottaa keinulla taas. Tässä taas nähtiin mitä yksi virhe saa aikaiseksi...vesittään aiemman työn ja monia kymmeniä ellei satoja toistoja ennenkuin virhe unohtuu...

Fanny kävi niin kierroksilla, että totesin sen hyvin voivan mennä toisellakin kierroksella. Viilennys pyyhkeet tekivät jälleen tehtävänsä ja Fanny ei näyttänyt kärsivän kuumuudesta. Genan kanssa oisin jättänyt toisen kiekan menemättä, mutta tässä näkee koirien eron. Ei Fannyssa näkynyt väsymisen merkkiä. Kuhan lähdössä pysyi, niin rata meni hyvin :) Kisoihin mentävä ajoissa ja otettava paikalla olo treeniä yms kontaktia ohjaajaan häiriössä. Tänään oli selkeästi haasteellista kun kaikki kiinnosti ja oli niin jännää oll ulkona. Mut sitten kun pääsi tekemään alku höyryjen jälkeen niin meni oikein kivasti. Kenraali ei ollut paras mahdollinen, mutta edellisillä kerroilla kenraali ollut hyvä eikä ole tuloksissa näkynyt. Kuhan nyt mennään kokemusta hakemaan ja pysymään kehänauhojen sisäpuolella.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti